Στις 250.000 ευρώ το όριο προστασίας πρώτης κατοικίας

Στις 250.000 ευρώ το όριο προστασίας πρώτης κατοικίας

Στις 250.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας προτίθεται να τοποθετήσει ως όριο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από 1ης Ιανουαρίου 2019 η κυβέρνηση. Οι τράπεζες πιέζουν για τη συρρίκνωση του επιπέδου προστασίας ακόμη και χαμηλότερα των 100.000 ευρώ.

Αυτό φέρεται να υποστήριξε σε συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος για τα χρηματοπιστωτικά θέματα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος έχει αναλάβει πρόσφατα την ευθύνη του τραπεζικού τομέα στο πλαίσιο του κυβερνητικού καταμερισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τα ισχύοντα όρια και μια σειρά από άλλες διατάξεις του νόμου Κατσέλη λήγουν την 31η Δεκεμβρίου 2018 και οι τράπεζες πιέζουν για τη συρρίκνωση του επιπέδου προστασίας ακόμη και χαμηλότερα των 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σύντομα σε σχετική νομοθετική ρύθμιση του θέματος. Σημειώνεται πάντως ότι και κύκλοι προσκείμενοι στην ΕΚΤ έχουν υποστηρίξει πως το όριο προστασίας πρέπει να μειωθεί στις 75.000 ευρώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter