Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Στις 28 Ιανουαρίου συνεχίζεται η δίκη για τοκογλυφία του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ, καθώς και της συγκατηγορούμενης του, για την κατηγορία της τοκογλυφίας, αφού το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για να απαντήσει σε σειρά ενστάσεων που κατέθεσαν οι κατηγορούμενοι.

Η εισαγγελική πρόταση ήταν να γίνει δεκτή η ένσταση ακυρότητας της ποινικής δίωξης, λόγω αοριστίας του κλητηρίου θεσπίσματος.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας «στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις. Είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορουμένων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορούμενων, στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια σειρά από συναλλαγές των κατηγορούμενων, όχι όμως με το μηνυτή, αλλά με εξωχώριες εταιρείες:

«Οι παθούσες εταιρείες δεν υπέβαλαν έγκληση. Ποιος είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών; Είναι άγνωστο κ.πρόεδρε. Είναι κενές περιεχομένου και διαλυμένες οι εταιρείες, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα».

Την αντίθεση του στην εισαγγελική πρόταση εξέφρασε ο δικηγόρος του μηνυτή καθηγητή, Αγ.Τάτσης, ο οπίος τόνισε:

«Πρώτη φορά στη θεωρία και εφαρμογή του ποινικού δικαίου μια υπόθεση τοκογλυφίας με δανεισμό 6 εκατομμύρια και αίτημα απόδοσης που υπερβαίνει το 200 τοις εκατό, έρχεται να ακυρωθεί με μια εισαγγελική πρόταση. Γίνεται προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες τους, μέσα από ένα τεχνικό ζήτημα που δεν έχει καμία αξία. Ελπίζουμε η Δικαιοσύνη σταθεί στο ύψος της».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter