Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Στις 31 Οκτωβρίου η δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 προσδιορίστηκε η δίκη των 21 κατηγορουμένων στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, που άφησε πίσω της 103 νεκρούς.

Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, ενώ η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων και των μαρτύρων συγγενών των θυμάτων.

Αναλυτικά στο εδώλιο για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος θα καθίσουν βάσει του παραπεμπτικού βουλεύματος ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε, λόγω της σοβαρότητας της, πολύμηνη ανάκριση κατά την διάρκεια της οποίας συλλέχθηκε ογκωδέστατο υλικό, με τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη να ζητά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για συγκεκριμένους κατηγορούμενους, άποψη που υιοθετήθηκε από τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών με βούλευμα που εξέδωσαν. Το θέμα ωστόσο κρίθηκε οριστικά από το Συμβούλιο Εφετών που υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, εξέδωσε τον περασμένο Ιούνιο βούλευμα που διατάσσει να δικαστούν οι 21 κατηγορούμενοι για πλημμελήματα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter