Στις 5 Απριλίου η συνάντηση Τσίπρα – ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς

Στις 5 Απριλίου η συνάντηση Τσίπρα – ΤΧΣ για την Τράπεζα Πειραιώς

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε χθες στον Πρόεδρο και στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αίτημα για συνάντηση , το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό από τον Ανδρέα Βερύκιο, τον πρόεδρο του ΤΧΣ.

Το ραντεβού της συνάντησης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη Διοίκηση του ΤΧΣ ορίστηκε για τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι κατά τη δρομολογούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς το Δημόσιο, θα υποστεί μεγάλη ζημία, αφού θα περιοριστεί η δυνατότητα ανάκτησης μέρους αυτών με τα οποία ενίσχυσε εδώ και μια δεκαετία την Τράπεζας Πειραιώς. Εμφανίζεται δε αποφασισμένος να αναλάβει πρωτοβουλίες τόσο σε ευρωπαϊκό εποπτικό επίπεδο για την αδιαφάνεια συγκεκριμένων συναλλαγών στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας μας όσο και σε νομικό επίπεδο.

Στη βάση αυτή, εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση με το ΤΧΣ να επιφέρει θετικά αποτελέσματα ως προς την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και την εξυπηρέτηση του εν γένει δημόσιου συμφέροντος.

Ληστρικό σχέδιο

Ένα ληστρικό σχέδιο δημιουργικής λογιστικής βρίσκεται σε εξέλιξη από τη διοίκηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με το οποίο πετάει έξω το ΤΧΣ και τους μικροεπενδυτές, όπως έχει επισημάνει το Documento.

Την περασμένη Τρίτη, 16 Μαρτίου σε αναμονή των ανακοινώσεων για την αύξηση κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς, η μετοχή της σημείωνε εκρηκτική άνοδο κατά 25% με μεγάλο όγκο συναλλαγών, γεγονός δηλωτικό της τοποθέτησης ισχυρών ξένων χαρτοφυλακίων.

Την επόμενη μέρα, υπό την πίεση παράξενων διαρροών που μιλούσαν για τερατώδες reverse split πριν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (ΑΜΚ), άρχισε η πτώση. Και την Πέμπτη, όταν πλέον η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαίωνε με ανακοίνωσή της όσα κυκλοφορούσαν ως φήμες την προηγούμενη μέρα, η μετοχή της Πειραιώς κατέρρευσε με πτώση 22,05%, που είχε συνέχεια και την Παρασκευή με άλλο ένα 21,95%, καθώς οι μικρομέτοχοι άρχιζαν να αντιλαμβάνονται ότι η διοίκηση Μεγάλου ετοιμάζει ένα βρόμικο παιχνίδι σε βάρος τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter