Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις μάσκες – Εισήγηση για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις για τις μάσκες – Εισήγηση για κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αναμένεται να ανακοινώσει, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση. Στο τραπέζι και το ενδεχόμενο να καταργηθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, τις ανακοινώσεις αναμένεται να κάνει στην ενημέρωση της 23 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Συνεδριάζει η Επιτροπή

Έτοιμη να δώσει το «πράσινο φως» στη μη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη. Παρά τις διαφορετικές απόψεις των λοιμωξιολόγων για το αν είναι η κατάλληλη στιγμή να συμβεί αυτό, με ορισμένους όπως η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού να επισημαίνουν πως δεν πρέπει να γίνει ακόμα, η Επιτροπή είναι έτοιμη να δώσει το «οκ» χαλαρώνοντας ένα ακόμη μέτρο παρά τις προειδοποιήσεις για τέταρτο κύμα από το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή εισηγείται να αρθεί το μέτρο της χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η απελευθέρωση της χρήσης μάσκας είναι πιθανό να εφαρμοστεί από το προσεχές Σαββατοκύριακο και λόγω του καύσωνα, καθώς όπως εξηγούν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αλλά και μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, η 1η Ιουλίου ημερομηνία – ορόσημο λόγω της εφαρμογής του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού και της κατάργησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας, δείχνει μακριά λόγω της δυσφορίας που προκαλεί η υψηλή θερμοκρασία.

Πελώνη: Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, για την κατάργηση του υποχρεωτικού μέτρου της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση εάν θα ληφθεί απόφαση και για κατάργηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα η Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους». «Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter