Στις 7 Απριλίου ξεκινάει η πλήρης λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Στις 7 Απριλίου ξεκινάει η πλήρης λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν θα είναι επιχειρησιακά πλήρως λειτουργικό πριν από την 7η Απρίλιου, έγραψε η τουρκική εφημερίδα Hurriyet σήμερα.

Τον Οκτώβριο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου, ενός σχεδίου ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο λίγες μονάχα πτήσεις εκτελέσθηκαν έκτοτε από εκεί.

Η πλήρης λειτουργία του αναβλήθηκε, αρχικά, έως τον Ιανουάριο κι αργότερα έως τον Μάρτιο.

Η μεταφορά του νέου αεροδρομίου από το υπάρχον αεροδρόμιο Ατατούρκ θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3 το πρωί (2 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει 45 ώρες, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Η IGA, η κατασκευαστική και διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου, γνωστοποίησε ότι θα ενημερώσει για τις εξελίξεις με αναρτήσεις στον ιστότοπό της σύντομα. Η Γενική Διεύθυνση Κρατικών Αερολιμένων (DHMI) σημειώνει ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες σχετικά με τη νέα καθυστέρηση.

Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης θα μπορεί να διαχειριστεί 90 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο και μπορεί να επεκταθεί για να φιλοξενεί έως και 200 εκατομμύρια, είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή των εγκαινίων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter