Στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης

Στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης

Στις 7 Ιανουαρίου αναμένεται να μεταβεί στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί η προώθηση των στρατηγικών συμφερόντων Ελλάδας-ΗΠΑ για την ενίσχυση της σταθερότητας και της ευημερίας στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση της Αμερικανικής Προεδρίας «θα γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, τον πολιτισμό και την ασφάλεια μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών για την ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την τεχνολογία 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθης επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου:

President Donald J. Trump will welcome His Excellency Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of the Hellenic Republic, to the White House on January 7, 2020. This visit will celebrate the strong economic, security, and cultural ties between the United States and Greece, an important North Atlantic Treaty Organization Ally. President Trump and Prime Minister Mitsotakis will discuss ways to advance the two nations’ longstanding strategic interests in enhancing stability, prosperity, and cooperation throughout the Balkans and eastern Mediterranean. President Trump will also emphasize the importance of telecommunications security, especially related to 5G, countering malign influence in the region, and promoting religious freedom worldwide.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter