Στις 7 Ιουνίου παραιτείται η Τερέζα Μέι – «Έκανα ο,τι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία»

Στις 7 Ιουνίου παραιτείται η Τερέζα Μέι – «Έκανα ο,τι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

«Είναι πλέον σαφές για μένα ότι είναι προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου να υπάρξει νέα προσπάθεια για την ανάληψη αυτής της προσπάθειας. Σήμερα ανακοινώνω ότι θα παραιτηθώ από ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Έχω συμφωνήσει με τον πρόεδρο του κόμματος ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου ηγέτη θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα» επισήμανε η Τερέζα Μέι και πρόσθεσε:

«Διαπραγματευόμουν τους όρους της εξόδου μας. Έκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν αυτή τη συμφωνία. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα» τόνισε.

«Είναι θέμα βαθιάς λύπης που δεν κατάφερα να παραδώσω τον Brexit. Ο διάδοχός μου θα πρέπει να βρει μια συναίνεση. Η συναίνεση θα είναι δυνατή μόνο αν οι δύο πλευρές της συζήτησης συμβιβαστούν» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός. 

«Είμαι περήφανη για την πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια. Έχουμε βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να εξασφαλίσουν μια δουλειά. Γνωρίζω ότι το Συντηρητικό Κόμμα μπορεί να ανανεωθεί τα επόμενα χρόνια. Ξέρω ότι μπορούμε να παραδώσουμε το Brexit» ανέφερε. 

«Η πολιτική μας μπορεί να βρίσκεται υπό πίεση, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά καλά σε αυτή τη χώρα, τόσο πολλά για να είμαστε υπερήφανοι», είπε.

«Εγώ σύντομα θα αφήσω αυτή τη δουλειά, που ήταν τιμή μου να έχω, για να εξυπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» κατέληξε η Μέι και αποχώρησε δακρυσμένη. 

Η Μέι θα παραμείνει ωστόσο στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή για την ανάδειξη του διαδόχου της αναμένεται εξάλλου να αρχίσει στις 10 Ιουνίου, μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, γράφει η εφημερίδα The Times.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter