Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Στις 8 Φεβρουαρίου θα γνωμοδοτήσει η Ολομέλεια για τις συνταξιοδοτήσεις των δικαστών

Η Ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου συγκαλείται από την εισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου, στις 8 Φεβρουαρίου 2017, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την παράταση του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Ειδικότερα, η κ. Δημητρίου συγκαλεί την Ολομέλεια των εισαγγελέων του Αρείου Πάγου, ύστερα από αίτημα των 15 από τους 17 συνολικά υπηρετούντες αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και όρισε εισηγητή στην Ολομέλεια, τον αντεισαγγελέα Κωνσταντίνο Παρασκευαίδη.

Όπως αναφέρεται στην σχετική πρόσκληση της κ. Δημητρίου, η Ολομέλεια των εισαγγελέων συγκαλείται, προκειμένου να ασχοληθεί με το ίδιο θέμα «που θα ασχοληθεί και η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου», όπως ήδη έχει ανακοινώσει η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βασιλική Θάνου.

Όπως είναι γνωστό, το ζήτημα της παράτασης του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστών και εισαγγελέων ξεκίνησε από την κ. Θάνου, η οποία, για το λόγο αυτό, είχε συγκαλέσει την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για την περασμένη Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, αλλά ένα 24ωρο πριν, την ανέβαλε επ’ αόριστον, επειδή δεν ήταν έτοιμη η αντιπρόεδρος, Ειρήνη Κιουρτσόγλου, που είχε οριστεί από την κ. Θάνου εισηγήτρια της υπόθεσης.

Στη συνέχεια, η κ. Θάνου δήλωσε ότι θα συγκληθεί η Διοικητική Ολομέλεια μόλις η κ. Κιουρτσόγλου είναι έτοιμη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.