Στις αγορές με νέο 7ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Στις αγορές με νέο 7ετές ομόλογο βγαίνει η Ελλάδα

Στις αγορές αποφάσισε να βγει το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια όσο τα επιτόκια διατηρούνται σε σχετικά ευνοϊκά επίπεδα και να διατηρήσει αλώβητο το μαξιλάρι ασφαλείας που έχει χτίσει.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έδωσε εντολή για έκδοση 7ετούς ομολόγου. Το ύψος της έκδοσης δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά θα όλες οι τελευταίες εκδόσεις ήταν τάξης των 2,5 δισ. ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα βέβαια θα είναι να εξασφαλίσει το Δημόσιο αρκετά υψηλή ζήτηση, σε μία περίοδο κατά την οποία οι διαθέσεις των επενδυτών παρουσιάζουν έντονες διακυμάνσεις. Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ έχει βοηθήεσι σημαντικά στο να παραμείνει σε ικανοποιητικά επίπεδα το κόστος δανεισμού. Αλλά οι παράγοντες πίεσης παραμένουν.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία έκδοση ήταν στα τέλη Ιανουαρίου. Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε τότε 2,5 δισ. ευρώ με την έκδοση 15ετούς ομολόγου και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 1,875%. Στον απόηχο της άκρως επιτυχημένης έκδοσης η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου είχε κάνει βουτιά. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter