Στις Βρυξέλλες αύριο ο Πρωθυπουργός – Αναχώρηση των θεσμών για «ενημέρωση»

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Πρωθυπουργός – Αναχώρηση των θεσμών για «ενημέρωση»

Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου και θα αναχωρήσει αργά το απόγευμα για τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα για να παραστεί στην Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής αλλά και του EuroWorking Group, την Πέμπτη, οι επικεφαλής των Θεσμών μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης που είναι προγραμματισμένη τελικά για τις 4 παρά τέταρτο το μεσημέρι, θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα για να ενημερώσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά την επιστροφή των Θεσμών στη χώρα μας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ, αρκέστηκε να διαψεύσει τη φημολογία και τα δημοσιεύματα περί “αποχώρησης” των θεσμών, λέγοντας ότι θα παραμείνουν στις συνομιλίες «προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος», πρόσθεσε σημειώνοντας πως δεν γνωρίζει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στη χώρα. «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως συνεχίζονται παράλληλα οι προσπάθειες για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) πριν από το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με στέλεχος του Μαξίμου στις σημερινές επαφές με τους επικεφαλής των Θεσμών θα αποφασισθεί και η ημερομηνία αναχώρησής τους από την Αθήνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter