Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση την ψήφιση των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση την ψήφιση των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία

Στις ελληνικές καλένδες φαίνεται ότι παραπέμπει η ελληνική κυβέρνηση την ψήφιση των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που συναντά στο ΝΔ, η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε σχετική ερώτηση που ετέθη στο μπρίφινγκ, με αφορμή την συνάντηση Μητσοτάκη Ζάεφ, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη απάντησε: «Τα πρωτόκολλα συνεργασίας με την Βόρειο Μακεδονίας θα έλθουν προς ψήφιση σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό. Το νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι πολύ πυκνό, η ψήφιση των πρωτοκόλλων θα προσαρμοστεί στο νομοθετικό πρόγραμμα της κυβέρνησης». Η κ. Πελώνη ανέφερε πάντως ότι στην συνάντηση Μητσοτάκη Ζάεφ θα συζητηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στο οικονομικό και ενεργειακό επίπεδο καθώς επίσης και η καλή τη πίστη υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών που αποτελεί και προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Η κ. Πελώνη δεν απάντησε ούτε στο ερώτημα για το αν η κυβέρνηση ανησυχεί για το ενδεχόμενο να μην ψηφίσουν τα πρωτόκολλα συνεργασίας, βουλευτές της ΝΔ. Σημειώνεται ότι τα πρωτόκολλα συνεργασίας θα έπρεπε να έχουν έλθει προς ψήφιση ήδη από τον προηγούμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες καθυστερούν λόγω των αντιδράσεων από βουλευτές της ΝΔ που δεν ξεχνούν την παλαιότερη στάση τους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι θα καταψηφίσει τα πρωτόκολλα συνεργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής δεν θα ψηφίσει. Επιπλέον μία ομάδα βουλευτών της ΝΔ επίσης φέρονται διατεθειμένοι να μην ψηφίσουν την Συμφωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter