Στις φλόγες περιοχές σε Αττική – Θεσσαλονίκη – Νέο κρίσιμο μέτωπο στο Δομοκό Φθιώτιδας

Στις φλόγες περιοχές σε Αττική – Θεσσαλονίκη – Νέο κρίσιμο μέτωπο στο Δομοκό Φθιώτιδας

Πολλή δουλειά έχει δυστυχώς σήμερα η Πυροσβεστική καθώς τα επικίνδυνα πύρινα μέτωπα πληθαίνουν τις τελευταίες ώρες βαδίζοντας μάλιστα προς το τελευταίο φως ημέρας.  

Συγκεκριμένα, πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα σε δασική έκταση στην είσοδο του Γερμανικού Νεκροταφείου, στον Διόνυσο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση, δεν εμπνέει ανησυχία και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκε μια ακόμα πυρκαγιά στα Δικαστικά Μαραθώνα, αλλά σβήστηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης που κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Διαβάστε επίσης: Προειδοποίηση Πυροσβεστικής για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών την Κυριακή σε Αττική και Εύβοια

Κρίσιμη μάχη στη Φθιώτιδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο χωριό Βαραδαλή του δήμου Δομοκού, στη Φθιώτιδα. Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Δέκα οχήματα της πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και λίγο αργότερα άλλα δύο Καναντέρ ρίχτηκαν στη μάχη για να μπορέσουν να περιορίσουν τα μέτωπα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη είναι κρίσιμη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν τόσο στις επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Ωστόσο ήδη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται και με άλλες δυνάμεις από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας.

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

Υπό έλεγχο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε σε έκταση κοντά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προς την περιοχή της Περαίας.

Στον χώρο, που βρίσκεται κοντά σε οικισμό Ρομά, καίγονται απορρίμματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν συνέτρεξε κίνδυνος για ανθρώπους ή περιουσίες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα και 10 πυροσβέστες.

Να σημειωθεί δε ότι ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν από νωρίς σήμερα το μεσημέρι για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λούβρο, στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter