Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς – Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του

Στις φυλακές Δομοκού ο Χρήστος Παππάς – Προκαταρκτική έρευνα για τυχόν συνεργούς στην υπόθαλψή του

Ο 60χρονος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και μέχρι πρότινος φυγόποινος, Χρήστος Παππάς, πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού το απόγευμα της Παρασκευής. Αν και ο ίδιος ζήτησε να μην μεταφερθεί στις συγκεκριμένες φυλακές επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή. Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο Χρήστος Παππάς μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, ούτως ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για τη συμμετοχή του στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Στoν Εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – Σε ποια φυλακή θα μεταχθεί (Photos)

Έρευνα για πιθανή εμπλοκή προσώπων στην υπόθαλψή του

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διενεργεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής προσώπων στην υπόθαλψη του 60χρονου ηγετικού στελέχους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, που διέφευγε της σύλληψης επί εννέα μήνες.

Η έναρξη της διαδικασίας των ερευνών «πυροδοτήθηκε» από καταθέσεις μαρτύρων που δόθηκαν στο παρελθόν και οι οποίες έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομαστικά σε άλλα πρόσωπα τα οποία φέρονται να βοήθησαν τον υπαρχηγό της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης να κρυφτεί, πλην της 52χρονης γυναίκας από την Ουκρανία.

Στα «μαλακά» η 52χρονη

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο μπορεί να μην αναγνώρισε ελαφρυντικά στην υπόθεση της 52χρονης γυναίκας που φιλοξενούσε τον Χρήστο Παππά στου Ζωγράφου, ωστόσο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση της κατηγορούμενης για υπόθαλψη εγκληματία, ορίζοντας ότι οι τρεις μήνες από την ποινή που της (30 μήνες με αναστολή) επιβλήθηκε θα είναι εκτιτέοι. Έτσι η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Διαβάστε επίσης: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στη γυναίκα που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter