«Στις γειτονιές του μπουζουκιού» με Νικολόπουλο, Πολυκανδριώτη, Αλτή και Μπαλαχούτη

«Στις γειτονιές του μπουζουκιού» με Νικολόπουλο, Πολυκανδριώτη, Αλτή και Μπαλαχούτη

Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον Μανώλη Χιώτη.

Ο Γιώργος Αλτής άνθρωπος και μουσικός αφιερωμένος στη λαϊκή μας μουσική, καταξιωμένος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, θέλοντας να τιμήσει τον μεγάλο αναμορφωτή του είδους Μανώλη Χιώτη, έγραψε τη μουσική και ανέλαβε την παραγωγή του τραγουδιού με τίτλο «Στις γειτονιές του μπουζουκιού», σε στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη.

Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού το τραγούδι ερμηνεύουν δύο εμβληματικοί συνθέτες και σολίστες του μπουζουκιού, ο Χρήστος Νικολόπουλος και ο Θανάσης Πολυκανδριώτης, γεγονός που από μόνο του δίνει «Στις γειτονιές του μπουζουκιού» ιστορική αξία.

Το τραγούδι είναι μία ιδιαίτερη, όμορφη λαϊκή μπαλάντα και πέρα από ένας φόρος τιμής είναι ένας ύμνος στη μουσική ιδιοφυία και το δημιουργικό μεγαλείο του Μανώλη Χιώτη, του ανθρώπου που άλλαξε για πάντα τον ρου της ιστορίας του λαϊκού μας τραγουδιού καθώς και του οργάνου που κυρίως την εκφράζει.

Ο Γιώργος Αλτής πιστός στη μεγάλη παράδοση του είδους, δωρικός και ουσιαστικός συνθέτει με έμπνευση και προσδίδει «Στις γειτονιές του μπουζουκιού» μία συγκινητική διάσταση και την απαραίτητη πατίνα του χρόνου.

Οι στίχοι του Κώστα Μπαλαχούτη μεγάλου γνώστη του λαϊκού τραγουδιού και τρόπου και καταξιωμένου στιχουργού δένουν αρμονικά με τη μουσική και αποδίδει με ακρίβεια τον μουσικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του.

Στις γειτονίες του μπουζουκιού αυτό το ξέρουν όλοι
πως κι οι αγγέλοι προσκυνούν το Χιώτη το Μανώλη
στις γειτονιές του μπουζουκιού αυτό το ξέρουν όλοι

Πέστε μου ποιος δεν θαύμασε τη φίνα ζεϊμπεκιά του
το αετίσιο βλέμμα του τη μαγική πενιά του
πέστε μου ποιος δεν θαύμασε τη μαγική πενιά του

Κι αν τον στεναχωρήσανε φαρμακωμένα χείλια
μην τους ακούτε φίλοι μου το κάναν από ζήλεια
κι αν τον στεναχωρήσανε σκάσανε από ζήλεια

Στις γειτονιές του μπουζουκιού αυτό το ξέρουν όλοι
πως κι οι αγγέλοι προσκυνούν το Χιώτη το Μανώλη

Οι ιδιοσυγκρασιακές ερμηνείες των δύο βιρτουόζων του μπουζουκιού, Χρήστου Νικολόπουλου και Θανάση Πολυκανδριώτη, που κατέχουν άριστα τις τεχνικές της λαϊκής ερμηνείας, ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη συγκινητική ατμόσφαιρα που διαπνέει το τραγούδι.

Το τραγούδι «Στις γειτονιές του μπουζουκιού» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η φωτογραφία που συνοδεύει την κυκλοφορία είναι της Κίκας Ρόκα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter