Στις ΗΠΑ δημοσιογράφοι «στριμώχνουν» μέχρι και τον Μπιλ Γκέιτς για την υπόθεση Έπσταϊν ενώ στην Ελλάδα σιωπούν για τον Λιγνάδη

Στις ΗΠΑ δημοσιογράφοι «στριμώχνουν» μέχρι και τον Μπιλ Γκέιτς για την υπόθεση Έπσταϊν ενώ στην Ελλάδα σιωπούν για τον Λιγνάδη

Σκληρή, χωρίς να κάνει στιγμή πίσω και χωρίς να σκεφτεί πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, η παρουσιάστρια του PBS, Judy Woodruff δε μάσησε τα λόγια της και στρίμωξε για τα καλά των Μπιλ Γκέιτς ρωτώντας τον για τη σχέση του με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρυ Έπσταϊν.

Σε αντίθεση με τους παρουσιαστές και τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα που δεν τολμούν να πάνε κόντρα σε κανένα μεγαλοεπιχειρηματία και πολιτικό, αλλά αντίθετα φροντίζουν οι ερωτήσεις να είναι προσαρμοσμένες στα θέλω του καλεσμένου, η Judy Woodruff δε διστάζει να «στριμώξει» επανειλημμένα τον δισεκατομμυριούχο και να τον κάνει να νιώσει αμήχανα επιμένοντας να πάρει μια απάντηση για τη σχέση που είχε με τον Έπσταϊν.

«Έγινε γνωστό ότι εκείνη την εποχή είχατε πολλές συναντήσεις με τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος – όταν τον συναντήσατε πριν από 10 χρόνια – καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Τι γνωρίζατε για αυτόν όταν συναντηθήκατε μαζί του, όπως είπατε και εσείς, με την ελπίδα να μαζέψετε χρήματα;»

Φανερά νευρικός ο Μπιλ Γκέιτς άρχισε να μουρμουρίζει πως είχε δειπνήσει μαζί του λέγοντας παράλληλα «λυπάμαι γι΄αυτό». Πρόσθεσε επίσης πως «είχε σχέσεις με ανθρώπους που θα επένδυαν στην παγκόσμια υγεία, κάτι που με ενδιαφέρει».

«Αυτές οι συναντήσεις ήταν λάθος» παραδέχτηκε αμήχανα.

Η παρουσιάστρια δεν έμεινε όμως ευχαριστημένη με την απάντηση του Μπιλ Γκέιτς και συνέχιζε να τον πιέζει σημειώνοντας πως ο δισεκατομμυριούχος έβλεπε επί χρόνια τον Έπσταϊν. «Τι έκανες όταν έμαθες για το ιστορικό του;» Αναρωτήθηκε δυνατά η Woodruff.

«Ξέρεις, είπα ότι μετάνιωσα για αυτά τα δείπνα και δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα καινούργιο σε αυτό», επέμεινε ο Γκέιτς.

«Λοιπόν, είναι νεκρός, οπότε… ξέρεις, γενικά, πρέπει πάντα να είσαι προσεκτικός», τραύλισε ο Γκέιτς, δείχνοντας απηυδισμένος με τις ερωτήσεις της παρουσιάστριας . «Και ξέρετε, το ξέρετε, είμαι πολύ περήφανος για ό, τι έχουμε κάνει στη φιλανθρωπία και πολύ περήφανος για το έργο του ιδρύματος. Ξέρεις, αυτό είναι – γι΄αυτό σηκώνομαι κάθε μέρα και σε αυτό επικεντρώνομαι», είπε.

Φυσικά τέτοιου είδους συνεντεύξεις σπανίζουν πλέον στην Ελλάδα αφού όπως παρατηρεί και ο Λευτέρης Κρέτσος συγκρίνοντας την υπόθεση Έπσταϊν με την υπόθεση Λιγνάδη κανείς ποτέ δεν έχει στριμώξει κάποιον πολιτικό ή μεγαλοεπιχειρηματία για να τον ρωτήσει για τις σχέσεις τους με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter