Στις ΗΠΑ ο Γκαντζ χωρίς την έγκριση Νετανιάχου – Συναντήσεις με Χάρις και Σάλιβαν

Στις ΗΠΑ ο Γκαντζ χωρίς την έγκριση Νετανιάχου – Συναντήσεις με Χάρις και Σάλιβαν

Μεγαλώνει το χάσμα Μπάιντεν – Νετανιάχου, καθώς ο υπουργός του Ισραηλινού Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, βρίσκεται τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους, «εξοργίζοντας» τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος λέγεται πως δεν ενέκρινε το ταξίδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προγραμματισμένες συναντήσεις στην Ουάσιγκτον με την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις και τον Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου.

Την αποκάλυψη για το ταξίδι του Γκαντζ έκανε ο τσότοπος Ynet. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Νετανιάχου φαίνεται να είναι τόσο ενοχλημένος που «ξεκαθάρισε στον υπουργό Γκαντζ ότι το κράτος του Ισραήλ έχει μόνο έναν πρωθυπουργό».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι οργανώθηκε χωρίς την έγκριση του πρωθυπουργού και σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς κανονισμούς, που απαιτούν «κάθε υπουργός να ξεκαθαρίζει τα ταξίδια εκ των προτέρων με τον πρωθυπουργό, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης του ταξιδιωτικού σχεδίου».

Το περιβάλλον του Μπένι Γκαντζ υποστηρίζει από την άλλη, ότι ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό για την πρόθεσή του να ταξιδέψει στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκειμένου να συντονίσει τα μηνύματα που πρόκειται να στείλει στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Εν τω μεταξύ, αυτές οι εντάσεις έρχονται σε μια στιγμή που ο Γκαντζ συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στις δημοσκοπήσεις, επιβεβαιώνοντας την ηγετική του θέση στην ισραηλινή πολιτική σκηνή σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Πάντως, πολλοί κάνουν λόγο για μια διευρυνόμενη διαίρεση στο Ισραήλ, με αφορμή και το ταξίδι του Γκαντζ στην Ουάσινγκτον, την ώρα που μαίνεται η σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μπάιντεν δήλωσε πριν από μερικές μέρες, ότι το Ισραήλ θα χάσει τη διεθνή υποστήριξη αν διατηρήσει την «απίστευτα συντηρητική κυβέρνησή του».

Οι ΗΠΑ έχουν αναφέρει ότι είναι αποφασισμένες να καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα σταματήσει προσωρινά τις μάχες στη Γάζα και θα απελευθερώσει τους ομήρους που πήρε η Χαμάς μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Ο Νετανιάχου απαντάει με υπεροψία σε αρνητικό σχόλιο του Μπάιντεν

Γάζα: Γενέθλια με πείνα – Με ένα ψωμάκι γιόρτασε το παιδί του ποιητή Αμπού Τόχα

Γάζα: Ο Μπάιντεν «βλέπει» ανακωχή, οι Ισραηλινοί επιμένουν στα σχέδια για τη Ράφα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter