Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στη Φλόριντα για τα Θεοφάνεια

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στη Φλόριντα για τα Θεοφάνεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει από σήμερα Κυριακή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη.

Απόψε το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ) θα φθάσει στο Τάρπον Σπρινκς της Φλόριντα όπου θα έχει επαφές με την ελληνική ομογένεια και αύριο (Δευτέρα) θα συμμετάσχει στην εορτή των Θεοφανείων.

Δεύτερος σταθμός του πρωθυπουργού είναι η Ουάσιγκτον, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, ενώ επίσης θα έχει ένα εξαιρετικά γεμάτο διήμερο πρόγραμμα επαφών και συναντήσεων.

Σκοπός της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην αμερικανική πρωτεύουσα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, είναι η ανάδειξη της Ελλάδας, ως του βασικού παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, ως του κέντρου της περιοχής και ως του πλέον αξιόπιστου συμμάχου των ΗΠΑ.

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν πως μια σειρά κινήσεων έχουν βοηθήσει την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σημειώνοντας πως η Ελλάδα «δίνει την εικόνα μιας χώρας που έχει αφήσει πίσω της την κρίση, έχει σταθερή και σύγχρονη ηγεσία προσανατολισμένη στη Δύση και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία».

Παράλληλα θυμίζουν πως ο πρωθυπουργός είναι «απόφοιτος του Harvard, με διαχρονικές σχέσεις με Αμερικανούς από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας καθώς και από τον ακαδημαϊκό τομέα», ενώ συνεχίζουν την επίθεση στην πρώην κυβέρνηση και τον πρώην πρωθυπουργού λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει πως να μιλήσει και σε ποιους». Προσθέτουν μάλιστα πως ως αρχηγός έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τις ΗΠΑ»

Στη Φλόρινα με την Ομογένεια για τα Θεοφάνεια

Σημαντικό μέρος του προγράμματος του πρωθυπουργού αφορά στις επαφές του με την ομογένεια. Το Tarpon Springs της Φλόριντα είναι μια πόλη που δημιουργήθηκε από Έλληνες, κυρίως από την Κάλυμνο και τα Δωδεκάνησα. Στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων, όπου θα είναι παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη θα είναι επίσης παρών ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος θα μιλήσουν σε εκδήλωση της ομογένειας, στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται έχοντας ικανοποιήσει ένα αίτημα δεκαετιών που αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι το Tarpon Springs, είχε επισκεφθεί, σχεδόν ένα αιώνα νωρίτερα, στις 30 Ιανουαρίου 1922, ο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Συνάντηση με επενδυτές

Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον θα έχει και σημαντική οικονομική διάσταση. Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση την Τετάρτη με επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν ήδη την Ελλάδα με άλλο μάτι κι εκδηλώνουν αυξημένο ενδιαφέρον για τη χώρα, ενώ κάποιοι (όπως η Blackstone) έχουν ήδη ξεκινήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημαντικά θετικά μηνύματα εκτιμούν στην κυβέρνηση ότι θα προκύψουν και από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter