Στις ΗΠΑ ο Μπόρις Τζόνσον για επαφές με την ομάδα Τραμπ

Στις ΗΠΑ ο Μπόρις Τζόνσον για επαφές με την ομάδα Τραμπ

Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ και ο επικεφαλής της στρατηγικής του νέου πλανητάρχη, Στιβ Μπάνον, ήταν οι πρώτες επαφές του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, στις ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των μελών της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και ενός βρετανού υπουργού. Επίσημες πηγές στη Νέα Υόρκη δήλωσαν πως είχαν «θετικές, αλλά ειλικρινείς» συνομιλίες για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, για τη Συρία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο Βρετανός διπλωμάτης αναμένεται να συναντηθεί σήμερα Δευτέρα, στην Ουάσινγκτον, με υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικανικού Κογκρέσου. «Οι συζητήσεις θα εστιάσουν στις διμερείς σχέσεις και σε άλλα διεθνή ζητήματα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας. 

Πάντως, ο Μπ. Τζόνσον δεν θα συναντηθεί με τον μελλοντικό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον, γιατί σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο διορισμός του επιχειρηματία θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την αμερικανική Γερουσία.

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Τζόνσον, ο Τραμπ είχε πει σε μήνυμα στο Twitter ότι “προσβλέπει ιδιαίτερα” στη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι, την άνοιξη. Ο Τραμπ είπε ότι η Μέι, η οποία έχει συνομιλήσει μαζί του δύο φορές από την εκλογή του, θα έρθει στην Ουάσιγκτον να τον συναντήσει, ενώ χαρακτήρισε τη Βρετανία ως “μακροχρόνια σύμμαχο” και “πολύ ιδιαίτερη” χώρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter