Στις καλένδες οδηγεί ο Μητσοτάκης την κατάργηση της υπουργικής ασυλίας

Στις καλένδες οδηγεί ο Μητσοτάκης την κατάργηση της υπουργικής ασυλίας

Με ένα ακροβατικό πολιτικό σκεπτικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε μπροστά στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα ότι είτε θα «περάσουν» όλες οι προτάσεις της ΝΔ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση από αυτή τη Βουλή είτε δεν θα καταστήσει την επόμενη Βουλή αναθεωρητική, έχοντας σκοπό να εκκινήσει νέα διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Θα επαναφέρουμε την πρόταση μας να έρθουν προς αναθεώρηση σε αυτή τη Βουλή όλα τα άρθρα που θα προταθούν από τα δημοκρατικά κόμματα. Σίγουρα τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν παραπάνω από 50 βουλευτές για να εκκινήσουν τη διαδικασία όπως ορίζει το σύνταγμα. Και αφού τοποθετηθούν και οι πολίτες για την κατεύθυνση των αλλαγών αυτών η επόμενη βουλή να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε μια ευρεία – τολμηρή αναθεώρηση, σεβόμενη και τη βούληση του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να δεχτεί αυτήν την έντιμη και καθαρή πρόταση ή να λειτουργήσει ως συντηρητική τροχοπέδη στην αναβάθμιση των θεσμών».

Επισήμανε δε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται η ΝΔ να συναινέσει σε εργαλειακή αναθεώρηση και «ΣΥΡΙΖοποίηση» του Συντάγματος. «Δεν θα επιτρέψουμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία ανασύνταξης των θεσμών. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης αν δεν το κάνει, η ΝΔ δεν θα κάνει πίσω από τις αρχές της» τόνισε, περιγράφοντας εμμέσως την πρόθεση να μην καταστήσει την επόμενη Βουλή αναθεωρητική στην περίπτωση που δεν «περάσουν» οι προτάσεις της ΝΔ στην επικείμενη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να ξεκινήσει νέα διαδικασία αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή.

Επί της ουσίας ο κ. Μητσοτάκης τινάζει στον αέρα τη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ζητώντας η πλειοψηφία να αποδεχτεί συλλήβδην τις προτάσεις της κοινοβουλευτικής μειοψηφίας, οδηγώντας για άλλη μια φορά τις προκλητικές προβλέψεις του Συντάγματος για τις ευθύνες των υπουργών στις καλένδες. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια για να αναθεωρηθεί το επαίσχυντο άρθρο 86 του Συντάγματος με τις αποσβεστικές προθεσμίες και το θεσμικό πινκ – πονκ ανάμεσα σε Βουλή και Δικαιοσύνη για τις ποινικές ευθύνες μελών του υπουργικού συμβουλίου, οι οποίες είθισται να θεωρούνται παραγεγραμμένες όταν εντοπίζονται…

Διαβάστε ακόμη: Η αμνησία του Κυριάκου και τα πραγματικά σκάνδαλα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter