Στις καλένδες στέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενίσχυση του Τύπου

Στις καλένδες στέλνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενίσχυση του Τύπου

Στις καλένδες παραπέμπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ενίσχυση του Τύπου καθώς με άρθρο που μπήκε εμβόλιμα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών συστήνεται γνωμοδοτική επιτροπή για την ενίσχυση του Τύπου.

Η γνωμοδοτική αυτή επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους των ενώσεων συντακτών και ιδιοκτητών καθώς και από πρόσωπα κύρους του δημοσιογραφικού χώρου θα παρακολουθεί τα προγράμματα ενίσχυσης και θα διατυπώνει συμβουλευτική γνώμη για το αν οι εκδοτικές επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα καθώς και αν τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καθυστερήσει την ενίσχυση του Τύπου καθώς είχε υποσχεθεί ότι τα κονδύλια του προηγούμενου χρόνου θα είχαν διατεθεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής Θεσπρωτίας, Μάριος Κάτσης, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του πως η σημερινή κυβέρνηση, αντί να ολοκληρώσει τα σχετικά προγράμματα και να δώσει τα ποσά ενίσχυσης στις εφημερίδες, «μπήκε σε έναν χορό συνδιαλλαγής, προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα ιδιοκτητών εφημερίδων, οι οποίοι θέλουν να λάβουν ενίσχυση ενώ χρωστούν σε Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζομένους τους».

Ο κ. Κάτσης θεωρεί πως οι κυβερνώντες γίνονται «έρμαιο συμφερόντων στον χώρο των ΜΜΕ και νομοθετούν ξανά κάτι που ήδη υπάρχει, “νομιμοποιώντας” ταυτόχρονα την ενίσχυση μπαταχτσήδων μέσα από την παρεμβολή μιας υποτίθεται ανεξάρτητης γνωμοδοτικής επιτροπής». Καλεί λοιπόν την κυβέρνηση να αποσύρει την επίμαχη διάταξη και να ολοκληρώσει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter