Στις μικροκομματικές του γραμμές θέλησε να εμπλέξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στις μικροκομματικές του γραμμές θέλησε να εμπλέξει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, και ενημερώθηκε για τη θέση της ΝΔ σε σχέση με τη συμφωνία με την πΓΔΜ μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να εμπλέξει στον μικροκομματικό του παιχνίδι τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει τη σαφή «διπλωματική» απάντηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο πως γνωρίζει τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα της χώρας.

Κατά τον διάλογό τους μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια «εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή» και χαρακτήρισε τη συμφωνία «βαθιά προβληματική, όχι μόνο επειδή βρίσκεται αντίθετη στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Λαού, διότι –όπως υποστήριξε- εκχωρεί τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα, «που είναι μια εθνική υποχώρηση μη αποδεκτή»

Ο κ Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του ότι «ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη συμφωνία από τη στιγμή που ο κυβερνητικός του εταίρος έχει τεθεί ξεκάθαρα ενάντια σε αυτή τη συμφωνία».

Ο επικεφαλής της ΝΔ κάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να παρέμβει, ώστε η συμφωνία να έρθει το συντομότερο στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την κυβέρνηση, «ώστε να διαπιστωθεί εάν η ίδια η Βουλή περιβάλλει αυτή τη συμφωνία με την εμπιστοσύνη της».

«Είναι το ελάχιστο, το οποίο μπορεί να κάνει σήμερα ο κ. Τσίπρας για να εξασφαλίσει, αν μη τι άλλο, ότι τηρείται το Σύνταγμα της χώρας. Εγώ θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα εξαντλήσω όλα τα μέσα που έχω στη δυνατότητά μου για να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Αλλά πιστεύω ότι και εσείς, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, αλλά και ως ένας άνθρωπος που γνωρίζει βαθιά την συνταγματική τάξη της χώρας, μπορείτε να παρέμβετε, ώστε να γίνει το συνταγματικά αυτονόητο» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την ενημέρωση, σημείωσε ότι το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά και κατέληξε: «Να είσθε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί, αλλά με πλήρη τήρηση του Συντάγματος».

Δείτε το βίντεο με τη συζήτηση μπροστά στις κάμερες που ανέβασε στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου σημειώνει:

Ζήτησα την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ώστε αυτή η βαθιά προβληματική συμφωνία να έρθει, το συντομότερο δυνατό στη Βουλή, σε κάθε περίπτωση πριν υπογραφεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter