Στις σκηνές παραμένουν οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ – Κάτοικοι μπλόκαραν την μεταφορά οικίσκων

Στις σκηνές παραμένουν οι πρόσφυγες στη ΒΙΑΛ – Κάτοικοι μπλόκαραν την μεταφορά οικίσκων

Αναβολή στην αντικατάσταση των αντίσκηνων με οικίσκους στο κέντρο κράτησης προσφύγων στη ΒΙΑΛ της Χίου.

Μετά από κινητοποίηση κατοίκων της περιοχής σταμάτησαν οι εργασίες μεταφοράς και εγκατάστασης των οικίσκων στον καταυλισμό. Όπως έγινε γνωστό, ιδιοκτήτης κτήματος στην περιοχή υποστήριξε ότι παραβιάζεται η ιδιοκτησία του, κατά τις εργασίες μεταφοράς και συγκεκριμένα ότι τα οχήματα μεταφοράς των οικίσκων παραβιάζουν το όριο της ιδιοκτησίας του.

Δεδομένου αυτού και ενόψει της έκδοσης απόφασης επί του αιτήματος του δήμου Χίου για την προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των εργασιών, αυτές σταμάτησαν.

Νωρίτερα σε πεδίο αντιπαράθεσης είχε μετατραπεί το χωριό Χαλκειός, με αφορμή το ξεκίνημα εργασιών για τη μεταφορά των οικίσκων. Είχε προηγηθεί η απορριπτική απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τα οποία ο δήμος Χίου ζητούσε παύση των εργασιών στη ΒΙΑΛ.

Ενάντια στις ενέργειες του Υπουργείου, οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός βγήκαν στους δρόμους με σκοπό τον αποκλεισμό των διόδων προς τον καταυλισμό, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς, Κώστας Φουτράκης, εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του, γιατί αν και έχει κατατεθεί νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αναμένεται η έκδοση απόφασης, αύριο, το Υπουργείο ξεκίνησε τις εργασίες.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες τόσο στη ΒΙΑΛ όσο και στα άλλα κέντρα κράτησης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Μετά την ματαίωση της μεταφοράς των οικίσκων οι κάτοικοι του γειτονικού χωριού Χαλκειός έληξαν την κινητοποίησή τους, ενώ σταδιακά αποσύρονται και οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί εκεί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter