Στις θέσεις τους από τη Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων

Στις θέσεις τους από τη Δευτέρα το 70% των δημοσίων υπαλλήλων

Με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και οι δημόσιοι υπάλληλοι επιστρέφουν στις θέσεις τους.

Όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από τη Δευτέρα 11 Μαϊου θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο Κontra ανέφερε ότι θα υπογραφεί η σχετική εγκύκλιος σήμερα, Παρασκευή 8 Μαϊου. Η επιστροφή, πρόσθεσε θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχει υποδείξει η επιτροπή των λοιμοξιολόγων.

Την εβδομάδα μετά την άρση της καραντίνας η παρουσία των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους ήταν της τάξης του 40%. «Είναι κι αυτό μία ένδειξη ότι σταδιακά επανερχόμαστε στην πλήρη λειτουργία του Δημοσίου, η οποία σαφώς περιλαμβάνει και τη συνέχιση της τηλεργασίας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσθεσε επίσης πως το αμέσως επόμενο διάστημα οι δήμοι θα μπορούν να δίνουν επιπλέον τετραγωνικά στα καταστήματα εστίασης χωρίς να πληρώνουν επιπλέον δημοτικά τέλη και όπου δεν είναι εφικτό θα υπάρχει μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών. Όπως υποστήριξε ο κ. Θεοδωρικάκος, είναι έτοιμη η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα καταστήματα εστίασης. Στόχος μας είναι να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε και για τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, χθες το μεσημέρι, επισημαίνοντας πως το κράτος, διά του υπουργείου Εσωτερικών, είναι αποφασισμένο να συνδράμει και με έκτακτη οικονομική ενίσχυση την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού πρώτα εξεταστεί ποια είναι η κατάσταση σε κάθε δήμο.

Παράλληλα και ενώ εκτίμησε πως τα δύσκολα στον υγειονομικό τομέα τα έχουμε αφήσει πίσω, σημείωσε πως μπροστά μας έχουμε τα δύσκολα στην οικονομία.

«Έχουμε πλήρη συνείδηση του προβλήματος. Δεν φοβόμαστε το πρόβλημα, το οποίο θα είναι μεγάλο. Η ύφεση που αναμένεται να χτυπήσει την ελληνική, όπως και την ευρωπαϊκή, οικονομία θα είναι πολύ μεγάλη. Αλλά έχουμε σχέδιο, έχουμε δυναμισμό και είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που χρειάζεται για να συμβάλλουμε σε μία δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας για να διατηρηθούν οι πιο πολλές θέσεις εργασίας», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter