Στίβος: Μία μπίρα για τη Ντρισμπιώτη!

Στίβος: Μία μπίρα για τη Ντρισμπιώτη!

Μουσκεμένη από τη ραγδαία βροχή, αλλά με πλατύ χαμόγελο στα χείλη και με δάκρυα χαράς υποδέχθηκε το δεύτερο χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιό της στο Μόναχο η εκπληκτική βαδίστρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Η 38χρονη Καρδιτσιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης των 20 και 35 χιλιομέτρων έψαλε τον εθνικό ύμνο και ανταπέδωσε την υπόκλιση των άλλων δύο κοριτσιών, Καταρζίνα Ζίεμπλο (Πολωνία) και Σάσκια Φάιγκε (Γερμανία).

«Απίστευτο, δεν ξέρω τι να πω», είπε η ίδια, λίγα λεπτά μετά την απονομή. «Αισθανόμουν πολύ καλά, πίστευα στον εαυτό μου, δεν κοίταξα ποτέ το ρολόι, ήμουν βέβαιη ότι μπορούσα. Αγωνίστηκα με σταθερό ρυθμό και υπομονή, χωρίς βιασύνη. Και έκανα την επίθεσή μου στα τελευταία 5 χιλιόμετρα, τότε ήμουν πια έτοιμη. Πρέπει τώρα να διαχειριστώ τα συναισθήματά τα δικά μου και της οικογένειάς μου. Έτρεξα για όσους πίστεψαν σε μένα και στάθηκαν δίπλα μου. Το μήνυμά μου είναι, να μη το βάζουμε ποτέ κάτω».

Οι Έλληνες που αψήφησαν την καταιγίδα και πήγαν στον σταθμό του Μονάχου για να ενθαρρύνουν την Ντρισμπιώτη και τη 12η της κούρσας Χριστίνα Παπαδοπούλου, προπονητές άλλων αθλητών (Πομάσκι, Μελέτογλου, Παπαμαρκάκης κ.α.), συναθλητές και συναθλήτριες, μέλη της αποστολής αλλά και απλοί φίλαθλοι, ξέσπασαν σε ζητωκραυγές μερικά δευτερόλεπτα πριν την απονομή: «Α-ντι-γό-νη! Α-ντι-γό-νη!»

Η Ντρισμπιώτη κατέβηκε στα 20 χιλιόμετρα …εκτός προγράμματος, αψηφώντας τις αντιρρήσεις του προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου. «Δεν φανταζόμουν ότι μπορούσα να πάω τόσο καλά χωρίς να έχω ξεκουραστεί, αλλά βρισκόμουν στο 60-70 τοις εκατό και ένιωσα πολύ δυνατή μέσα στην κούρσα», εξήγησε, στο μικρόφωνο της ΕΡΤ. «Στόχος μου σήμερα ήταν μία θέση στη 10άδα. Αυτό ήταν το όνειρό μου. Είχα ανάγκη τη στήριξη όλης της ομάδας και τους αφιερώνω το μετάλλιο».

Ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος ομολόγησε ότι ήταν αισιόδοξος, αλλά όχι για πρωτιά: «Το χρυσό το είχαμε αποκλείσει. Κέρδισε με την ψυχή της και όχι με το κορμί της. Είναι σπάνια περίπτωση η Αντιγόνη. Η αναγνωρισιμότητα είναι δύσκολος αντίπαλος, αλλά λόγω του χαρακτήρα της δεν ανησυχώ. Στόχος μας είναι πλέον οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού».

Η Ντρισμπιώτη ομολόγησε ότι της αρέσει να αγωνίζεται υπό βροχή: «Αισθάνθηκα πολύ αισιόδοξη, όταν είδα τον καιρό. Τώρα θέλω να πιω μια μπίρα, μου αρέσει τόσο πολύ και την έχω στερηθεί. Απορώ γιατί δεν μου την έφεραν ακόμα!»

Θυμίζουμε ότι η Ντρισμπιώτη είχε μείνει λόγω …ηλικίας εκτός Ολυμπιακών Υποτροφιών μετά τους Αγώνες του Τόκιο, όπου είχε τερματίσει στην 8η θέση. «Τα κριτήρια είναι ρατσιστικά», είχε καταγγείλει με δήλωσή της, πριν η ανορθογραφία διορθωθεί.

Η 38χρονη πρωταθλήτρια εξακολουθεί να δουλεύει ως σερβιτόρα στο εστιατόριο της οικογένειας Ντρισμπιώτη στην Καρδίτσα και να προπονείται μέσα στη μαύρη νύχτα…

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου η Ελλάδα μετράει 3 χρυσά μετάλλια (δύο από την Ντρισμπιώτη και ένα από τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος), αλλά και ένα ασημένιο, από την Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter