Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ η Ρόχας

Στίβος: Παγκόσμιο ρεκόρ η Ρόχας

H Γιουλιμάρ Ρόχας τρέλανε ξανά τη μεζούρα! Η προικισμένη αθλήτρια από τη Βενεζουέλα κέρδισε τον τρίτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο στον κλειστό στίβο στο τριπλούν, με το μεγαλύτερο άλμα στην ιστορία: 15,74 μ.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, η Ρόχας είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με 15,67 μ., ενώ το προηγούμενο (δικό της) ρεκόρ στον κλειστό ήταν 15,43 μ. από το 2020. Η Ρόχας πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ στην 6η προσπάθειά της. Η δεύτερη αθλήτρια του τελικού, Ουκρανή Μαρίνα Μπεχ-Ρόμαντσουκ, έμεινε ακριβώς ένα μέτρο πίσω: 14,74 μ.

Aίσθηση προκάλεσε και η ήττα του θεωρητικά ασυναγώνιστου Αμερικανού Ράιαν Κράουζερ στη σφαιροβολία, από τον Βραζιλιάνο Ντάρλαν Ρομάνι (22,53 μ.), ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον ο τελικός στο άλμα επί κοντώ, όπως ο Σουηδός Μόντο Ντουπλάντις απειλεί το παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο Ιταλός χρυσός Ολυμπιονίκης Τζέικομπς κέρδισε το 60άρι με ευρωπαϊκό ρεκόρ (6.41), ενώ η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ αποθεώθηκε για τη νίκη της στο ύψος (2,02 μ.). Η Ουκρανή πρωταθλήτρια ταξίδεψε οδικώς από την εμπόλεμη πατρίδα της για το Βελιγράδι.

Η ελληνική συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με τον αποκλεισμό του Κώστα Δουβαλίδη στα προκριματικά των 60μ με εμπόδια, με επίδοση 7.77. Ο 35χρονος αθλητής δήλωσε ότι θα συνεχίσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στα προκριματικά έμεινε και ο Ελισάβετ Πεσιρίδου, στο ίδιο αγώνισμα, με επίδοση 8.30.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter