Στίβος: Πρεμιέρα με Τεντόγλου, Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στίβος: Πρεμιέρα με Τεντόγλου, Στεφανίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Πέντε Έλληνες πρωταθλητές ανοίξουν την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου, το απόγευμα της Παρασκευής στο Γιουτζίν του Όρεγκον. Λίγες ώρες αργότερα, θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους μεταξύ άλλων και οι Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη.

Οι σφυροβόλοι Χρήστος Φραντζεσκάκης, Μιχάλης Αναστασάκης θα αγωνιστούν πρώτοι,  γύρω στις 7 μ.μ. αύριο, με στόχο το όριο πρόκρισης στον τελικό της σφυροβολίας (77.50 μ.). Στο ίδιο αγώνισμα θα δοκιμάσει την τύχη της η Σταματία Σκαρβέλη (όριο 73,50 μ.), ενώ  λίγο μετά τις 11 θα δοθεί η εκκίνηση του τελικού των 20.000 μ. βάδην, με τις Κυριακή Φιλτισάκου, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου, που θεωρείται φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, θα προσπαθήσει να περάσει στον κυριακάτικο τελικό χωρίς άγχος. Το όριο πρόκρισης είναι 8,15 μ. και το γκρουπ όπου θα μετάσχει ο Έλληνας Ολυμπιονίκης θα ξεκινήσει στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, από τις 3.20, θα διεξαχθεί ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ γυναικών, με τις Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη Πόλακ, με όριο τα 4,65 μ.. Στο νυχτερινό πρόγραμμα της πρεμιέρας εντάσσεται και ο προκριματικός της σφαιροβολίας ανδρών, με τους Νικόλα Σκαρβέλη, Τάσο Λατιφλάρι και όριο τα 21,20 μ.

Στις ΗΠΑ έχουν ταξιδέψει επίσης οι Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (35 χλμ. βάδην), Τατιάνα Γκούσιν (ύψος), Σπυριδούλα Καρύδη (μήκος), Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός), Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευσταθία Κουρκουτσάκη (35 χλμ. βάδην).
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter