Στίβος: Στη 9η θέση ο Φραντζεσκάκης

Στίβος: Στη 9η θέση ο Φραντζεσκάκης

Tην 9η θέση κατέλαβε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον τελικό της σφυροβολίας, στη δεύτερη μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου στο Γιουτζίν του Όρεγκον.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής έριξε 77,04 μ. στο ξεκίνημα και δεν μπόρεσε να πλασαριστεί στην πρώτη οχτάδα του αγωνίσματος. Oι υπόλοιπες βολές του δεν βελτίωσαν την κατάταξή του: 74,34 μ., 76,85 μ., 74,69 μ. , 76,78 μ., 76,62 μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φραντζεσκάκης συνέχισε τον αγώνα του έως το τέλος και έριξε έξι βολές με την έγκριση των κριτών, αν και 9ος  στην κατάταξη, αφού αρχικά η τρίτη προσπάθειά του μετρήθηκε λανθασμένα. Ο παγκόσμιος τίτλος κατέληξε για 5η φορά στον Πολωνό Πάβελ Φάιντεκ, με επίδοση 81,98 μ.

Η Τατιάνα Γκούσιν ισοφάρισε το φετινό ρεκόρ της με 1,90 μ. στο άλμα εις ύψος και άγγιξε την πρόκριση στον τελικό. Η 28χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια έμεινε τελικά 13η και αποκλείστηκε, αφού της πήρε την πρόκριση την τελευταία στιγμή η Ολλανδέζα Ολισλάχερς.

Στο τριπλούν, η Σπυριδούλα Καρύδη δεν μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό, αφού έμεινε στο φτωχό 13,62 μ. και πήρε την 24η θέση της τελικής κατάταξης.

Η Λετενσεμπέτ Γκίντεϊ από την Αιθιοπία θριάμβευσε στα 10000μ γυναικών με επίδοση 30:09.94 και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του απογευματινού προγράμματος, μπροστά από τις Κενυάτισσες Όμπιρι και Κίκπεμποϊ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter