Στίβος, Βόλεϊ: Αποβάλλονται Ρώσοι και Λευκορώσοι

Στίβος, Βόλεϊ: Αποβάλλονται Ρώσοι και Λευκορώσοι

Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (World Athletics) πήρε την απόφαση να αποκλείσει τους Ρώσους αλλά και τους Λευκορώσους αθλητές από τους διεθνείς διοργανώσεις μέχρι νεωτέρας.

Η Ρωσική Ομοσπονδία Στίβου ήταν σε αναστολή από το 2015 λόγω παραβίασης των κανονισμών του ντόπινγκ και επομένως δεν μπορεί να φιλοξενήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ή να στείλει ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αποκλεισμός επεκτείνεται και στους Ρώσους αθλητές που μέχρι τώρα αγωνίζονταν με ουδέτερο στάτους.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι δύο χώρες δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, το Παγκόσμιο Κλειστού του Βελιγραδίου και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βάδην που ξεκινάει στο Ομάν την Παρασκευή (04/03).

Στους Παραολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο την ερχόμενη Παρασκευή οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετάσχουν ως ουδέτεροι, με την ΔΟΕ να κρίνει ότι είναι πρακτικά και χρονικά αδύνατο να βγει μία απόφαση αποκλεισμού από την διοργάνωση.

Εκτός από την Παγκόσμια ομοσπονδία του στίβου και η CEV προχώρησε σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία Βόλεϊ ανακοίνωσε πως κανένας αθλητής, διαιτητής, σύλλογος ή εθνική ομάδα των δύο κρατών, δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις της, όσο διαρκεί η επίθεση στην Ουκρανία.

«H CEV αποφάσισε πως οι Ρωσικές και Λευκορωσικές εθνικές ομάδες, οι αθλητές, οι σύλλογοι και οι διαιτητές, δεν έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν σε διεθνείς διοργανώσεις μας. Η απόφαση έχει άμεση ισχύ. Αφαιρούμε όλες τις διοργανώσεις που είχαν ανατεθεί στη Ρωσία καιοι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε διοργάνωση του βόλεϊ (σάλα, μπιτς βόλεϊ, βόλεϊ στο χιόνι) μέχρι νεοτέρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter