Στίβος: «Βροχή» κρουσμάτων μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Στίβος: «Βροχή» κρουσμάτων μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Η ελληνική αποστολή δεν είχε κάποιο κρούσμα.

Δέκα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 μετά την επιστροφή της αποστολής από το Τόρουν της Πολωνίας. Ανάμεσα στα κρούσματα υπάρχουν και αρκετοί αθλητές και αθλήτριες. Ολόκληρη η αποστολή, που αποτελείται από 46 άτομα, έχει τεθεί σε καραντίνα.

Μαθεύτηκε παράλληλα ότι ανάλογη «βροχή» κρουσμάτων βρέθηκε στην ομάδα της Ολλανδίας, όπου βρέθηκαν 9 θετικά μέλη μετά την επιστροφή στο Άμστερνταμ. Οι Βρετανοί προχώρησαν σε διάβημα προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία στίβου σχετικά με τη σχολαστική τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου στους αγώνες.

Στη διάρκεια του πρωταθλήματος στο Τόρουν, τέσσερις Ουκρανές αθλήτριες (ανάμεσά τους η Άννα Ρίζκοβα, που κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στα 400μ με εμπόδια) υποχρεώθηκαν σε απομόνωση αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, αφού βρέθηκαν θετικές στον Covid-19.

Το ίδιο έγινε με δύο μέλη της γαλλικής αποστολής, ενώ ένα κρούσμα παρουσιάστηκε και σε Ιρλανδέζα αθλήτρια μετά την επιστροφή από το Τόρουν.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, όλα τα μέλη των αποστολών ήταν υποχρεωμένα να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ με την είσοδό τους στην Πολωνία, ενώ γίνονταν τεστ σε όλους ανά 5 ημέρες. Η Εθνική 4×400 μ. της διοργανώτριας χώρας αποσύρθηκε από τους αγώνες επειδή ένας σπρίντερ βρέθηκε θετικός.

Η ελληνική αποστολή δεν είχε κάποιο κρούσμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter