Στίβος: Xωρίς άγχος στον τελικό η Στεφανίδη

Στίβος: Xωρίς άγχος στον τελικό η Στεφανίδη

Με το βλέμμα στο βάθρο θα μπει στον τελικό του άλματος επί κοντώ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα χρυσή Ολυμπιονίκης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4,55 μ. στον σημερινό προκριματικό και προκρίθηκε εύκολα, αφού δεν χρειάστηκε να γίνουν άλματα στο 4,65 μ., που είχε οριστεί ως όριο.

«Για πρώτη φορά φέτος, έκανα καλά άλματα», δήλωσε η Στεφανίδη, χαρακτηρίζοντας τον αυριανό τελικό «απρόβλεπτο». Η Νικόλ Κυριακοπούλου αποκλείστηκε, αφού έμεινε στα 4,30 μ.

Νωρίτερα, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε προκριθεί εύκολα στον τελικό του άλματος σε μήκος, με επίδοση 8,03 μ. Ο αγώνας θα γίνει το πρωί της Κυριακής.

Η 19χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 60μ (7.26), τερμάτισε τρίτη στη σειρά της και πέρασε στα απογευματινά ημιτελικά του αγωνίσματος. «Έτρεξα για τους ανθρώπους που χάθηκαν στα Τέμπη», είπε η νεαρή πρωταθλήτρια. Η Ραφαέλα Σπανουδάκη έτρεξε τραυματισμένη και αποκλείστηκε, με χρόνο 7.43.

Η Σπυριδούλα Καρύδη αποκλείστηκε από τον τελικό στο τριπλούν, αφού πήδηξε 13,60 μ. και έμεινε στην ένατη θέση. Ολοκλήρωσαν επίσης την προσπάθειά τους οι αθλήτριες των 400 μ., Ειρήνη Βασιλείου (53.71) και Ανδριάνα Φέρρα (55.29).

Στο βραδυνό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, οι Δημήτρης Τσιάμης και Νικόλας Ανδρικόπουλος θα διεκδικήσουν διάκριση στον τελικό του τριπλού (19.35), ενώ ο Αντώνης Μέρλος θα πηδήξει στον προκριματικού του ύψους, όπου το όριο είναι 2,26 μ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter