Σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο

Στο 0,6% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ελλάδα τον Αύγουστο του 2017, σε σχέση με 0,9% τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο πριν το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 0,4%.

Συνολικά, στην ευρωζώνη ο ετήσιος πληθωρισμός τον Αύγουστο ήταν 1,5% από 1,3% τον Ιούλιο και 0,2% ένα χρόνο πριν. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 1,7% τον Αύγουστο, σε σχέση με 1,5% τον Ιούλιο και 0,3% ένα χρόνο πριν.

Οι χαμηλότεροι ετήσιοι ρυθμοί πληθωρισμού παρατηρήθηκαν τον Αύγουστο στην Ιρλανδία (0,4%), την Κύπρο (0,5%), και την Ελλάδα και τη Ρουμανία (0,6% και στις δύο). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (4,6%), στην Εσθονία (4,2%) και στη Λετονία (3,2%). Σε σύγκριση με το Ιούλιο του 2017, ο ετήσιος πληθωρισμός αυξήθηκε σε 20 κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε πέντε και μειώθηκε σε τρία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.