Στο Άμστερνταμ οι τουρίστες μπορούν να ψαρέψουν… πλαστικά από τα κανάλια της πόλης

Στο Άμστερνταμ οι τουρίστες μπορούν να ψαρέψουν… πλαστικά από τα κανάλια της πόλης

Καινούργιο και πολύ ενδιαφέρον «what to do» για όσους πρόκειται να επισκεφθούν το Άμστερνταμ: μια ολλανδική εταιρεία προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να βγουν για δίωρο ψάρεμα στα κανάλια της πόλης. Ψάρεμα πλαστικών απορριμμάτων!

Η «Plastic Whale», η πρώτη επαγγελματική εταιρεία στον πλανήτη αλίευσης πλαστικών, δημιουργήθηκε πριν εφτά χρόνια με στόχο να ναυπηγήσει μια βάρκα από πλαστικά απορρίμματα. Σήμερα, διαθέτει «αλιευτικό» στόλο από δέκα τέτοιες βάρκες.

Η «Πλαστική Φάλαινα» συνοψίζει την αποστολή της στην παρακάτω φράση: «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα». Γι’ αυτόν τον σκοπό, οργανώνει, σε συνεργασία με γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών, βόλτες στις οποίες οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δουν από το νερό το ιστορικό κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας και να περισυλλέξουν με ειδικές απόχες πλαστικό από τα κανάλια. Με αυτό το υλικό, θα ναυπηγήσουν και άλλες βάρκες για «ψάρεμα». Επιπλέον, συνεργαζόμενη με την εταιρεία επίπλων, οι άνθρωποι της «Πλαστικής Φάλαινας» παρουσίασαν προσφάτως μια σειρά επίπλων γραφείου (όλα κατασκευασμένα από πλαστικά απορρίμματα που αλιεύτηκαν από τα κανάλια του Άμστερνταμ).

Μέρος των εσόδων θα διατίθεται για την ενίσχυση πρωτοβουλιών που θέλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της «πλαστικής σούπας» της Γης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter