Στο απόσπασμα οι ενοχλητικοί και οι καραμανλικοί

Στο απόσπασμα οι ενοχλητικοί και οι καραμανλικοί

Έμπλεξε πολιτικά και μάλιστα άσχημα η ηγεσία της ΝΔ (βλ. Μητσοτάκης, Αυγενάκης και λοιπές δεξιές δυνάμεις) με την αψυχολόγητη, κατά γενική ομολογία, ενέργεια τους να διαγράψουν τον Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Κι αυτό για δύο απλούς και συνάμα σύνθετους, για τους φωστήρες της Πειραιώς, λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με το αστείο (κάποιοι κεντροδεξιοί το χαρακτηρίζουν φαιδρό) επιχείρημα ότι λειτουργούσε ως «Δούρειος Ίππος».

Κι ο δεύτερος και σοβαρός λόγος έχει να κάνει με το ότι ο Μίχαλος δεν είναι ούτε «σώγαμπρος» στη ΝΔ, όπως ο Αδωνης καλή ώρα, ούτε έχει καμιά κάψα να ασχοληθεί με τη δεξιά του Μητσοτάκη.

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, έχει πίσω του χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες που τον γνωρίζουν και τον εμπιστεύονται εδώ και πολλά χρόνια. Γι΄ αυτό όσοι απεργάζονται σενάρια ανατροπής του, καλό είναι να το ξανασκεφτούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση πάνε για ακόμη ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο.

Στο ερώτημα, τέλος, γιατί οι μουστερήδες της ΝΔ πήραν την απόφαση να διαγράψουν τον Κ. Μίχαλο, η απάντηση έχει δύο σκέλη: αφενός γιατί ανήκει στο λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο και αφετέρου γιατί δεν πιστεύει ότι η ΝΔ του Μητσοτάκη θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Και όχι μόνο το πιστεύει, αλλά το λέει κιόλας ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter