Στο αρχείο έρευνα για Σημίτη

Στο αρχείο έρευνα για Σημίτη

Αρχειοθετείται – σύμφωνα με πληροφορίες- με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, Άννας Ζαΐρη, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για διερεύνηση τυχόν εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και μελών της οικογένειάς του σε υπόθεση δωροδοκίας για ανάθεση της σύμβασης για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) σε συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο υπόθεση βρισκόταν στην Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για την διερεύνηση λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, του αρμόδιου υπουργού την επίμαχη περίοδο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του τότε υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Ευάγγελου Μαλέσιου , αλλά και μελών των οικογενειών τους. Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε δεν εντόπισε στοιχεία για διακίνηση μαύρου χρήματος.

Υπενθυμίζεται, ότι η παραγγελία για το άνοιγμα των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών είχε δοθεί με αφορμή αποκαλύψεις σχετικά με το περιεχόμενο κατάθεσης του Μισέλ Ζοσεράν, πρώην συμβούλου της εταιρείας όπλων Thales Engineering & Consulting, που είχε καταγγείλει πρακτικές διαφθοράς από την εταιρεία η οποία είχε κερδίσει την σύμβαση με τις φρεγάτες. Αναφερόμενος όμως στους λόγους για τους οποίους η εταιρεία έχασε το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την αμερικανική AIC, είχε αναφερθεί σε «”χρηματισμό” του τότε Πρωθυπουργού αλλά και του Υπουργού Δημοσίας Τάξης», δείχνοντας τον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, πέραν των καταγγελιών και πληροφοριών που είχε μεταφέρει ο Ζοσεράν για «παράνομες πληρωμές στον Υπουργό Άμυνας για τις φρεγάτες» (δηλαδή για τον Γιάννο Παπαντωνίου) προχωρούσε ακόμα παραπέρα λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales, ο Λ. Ρωμανός, του είχε αποκαλύψει πως είχαν χάσει τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων (C4I) «διότι ο ανταγωνιστής η εταιρία Saic υποστηριζόταν ευθέως από τον Ντικ Τσένεϊ (σ.σ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ 2001-2009, επί προεδρίας Μπους). Κατά τον Ρωμανό, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του Ζοσεράν, «χάσαμε την αγορά αυτή επειδή δωροδοκήσαμε χαμηλά , ενώ οι Αμερικανοί στόχευσαν τον υπουργό Εσωτερικών και τον Πρωθυπουργό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter