Στο αρχείο οι καταγγελίες Μαρινάκη για «σκευωρία» Καμμένου για το Noor 1

Στο αρχείο η μηνυτήρια αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς και οι καταγγελίες του ισοβίτη για το Noor1, Ευθύμη Γιαννουσάκη, ότι δήθεν στήθηκε σκευωρία με τη συμμετοχή του Πάνου Καμμένου, αλλά και της εισαγγελέως Ειρήνης Τζίβα, προκειμένου να ενοχοποιηθεί ο μεγαλοπαράγοντας, πλέον, του Τύπου για την υπόθεση του ναρκοπλοίου.

Στο κενό έπεσαν όλες οι μεθοδεύσεις που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες, ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχετικής έρευνας που διενεργούσε ο εισαγγελέας Μπρακουμάτσος.

Ο τελευταίος, αφού έλαβε όλες τις μαρτυρικές καταθέσεις, εξετάζοντας τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης, ανάμεσα στους οποίους τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στελέχη του εκδοτικού του συγκροτήματος, τον Ευθύμη Γιαννουσάκη, αλλά και την κυρία Τζίβα, καθώς και τον λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, τον οποίον επίσης ενέπλεκαν στη «συνωμοσία», κατέληξε ότι ουδέν μεμπτό σημειώθηκε κατά τη διερεύνηση της διαβόητης υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, στην επίμαχη εισαγγελική διάταξη του κ. Μπρακουμάτσου για την εισαγγελέα Τζίβα, η οποία συνεχίζει να διερευνά τα… απόνερα του Νοοr ,1 αναφέρεται επί λέξει: “…συνάγεται αβίαστα ότι η μήνυση τoυ Ευθ. Γιαννουσάκη κατά εισαγγελέως πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνης Τζίβα είναι παντελώς αβάσιμη, καθόσoν εξ oυδενός στοιχείου πρoέκυψε, έστω και υπόνοια, ότι η ανωτέρω τέλεσε το αδίκημα της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας ή της παράβασης καθήκoντος ή oπoιοδήποτε αδίκημα περί την υπηρεσία”.

Μετά την αρχειοθέτηση της υπόθεσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα (πώς είχε τηλέφωνο και λοιπά).

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμμένος για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, ενώ ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου και την τυχόν διασύνδεση με λαθρεμπορία πετρελαίου. 

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

09/05/2021, 17:00
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader