Στο αρχείο το πόθεν έσχες του «ξεχασιάρη» βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση

Στο αρχείο το πόθεν έσχες του «ξεχασιάρη» βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση

Μετά την εκ παραδρομής συμπερίληψη του πρωθυπουργού στη λίστα με τους βουλευτές που οι πλημμελείς δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης θα οδηγούνταν στο αρχείο, τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η υπόθεση του διάτρητου πόθεν έσχες του βουλευτή της ΝΔ, κουμπάρου του Στέλιου Πέτσα και παχυλά αμειβόμενου από τα ΕΛΤΑ για τις υπηρεσίες που προσφέρει το δικηγορικό του γραφείο, Ανδρέα Πάτση.

Όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr, είχε… ξεχάσει να προσθέσει στη δήλωση για το φορολογικό έτος του 2018 τη συμμετοχή του σε πέντε επιχειρήσεις, ενώ παρέλειψε και μία επένδυση ύψους 1 εκατ. ευρώ, η οποία μάλιστα είχε δεσμευτεί από την αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Ειδικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εταιρία Elite Executive Transportation Services Υπηρεσίες Μεταφοράς Προσώπων Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, η οποία συστάθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2016 και στην οποία διαχειριστής είναι ο γιος του. Μέτοχος με ποσοστό 70% στην εν λόγω εταιρεία είναι η ALL4TOURISM, η οποία κατά 50% ανήκει στη Sightgreen Ltd, ιδιοκτησίας Πάτση. Το 30% της Elite Executive Trasportation ανήκει στη STAGG Συμβουλευτική και Εμπορική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία, ΙΚΕ η οποία ανήκει στην Α.Σ., σύζυγο του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Αν και η σύζυγος του υπουργού Δικαιοσύνης δηλώνει τη STAGG στο κοινό πόθεν έσχες που υποβάλλει με τον κ. Τσιάρα, δεν εμφανίζει την Elite Executive Transportation, η οποία της ανήκει κατά 30%. Κι αυτό σύμφωνα με τη νομοθεσία αποτελεί σοβαρή παράλειψη.

Διαβάστε σχετικά: Ανδρέας Πάτσης: Διάτρητο το πόθεν έσχες του βουλευτή της ΝΔ

Στο αρχείο

Παρά τις εξόφθαλμες παραλείψεις, η δικαστικός που είναι μέλος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, κ. Πετουμένου, αποφάσισε την αρχειοθέτηση και όχι την παραπομπή του βουλευτή. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δικαστικός από κοινού με τον κ. Μόρφη εισηγήθηκαν τις αρχειοθετήσεις των δηλώσεων εκατοντάδων αιρετών με πλημμελή κατάθεση στοιχείων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter