Στο αρχείο το «ξαναζεσταμένο φαγητό» με τα ηχογραφημένα του Βγενόπουλου – Δικαίωση για τη Βασιλική Θάνου

Στο αρχείο το «ξαναζεσταμένο φαγητό» με τα ηχογραφημένα του Βγενόπουλου – Δικαίωση για τη Βασιλική Θάνου

Αρχειοθέτησε τελικά ο εισαγγελέας, καθώς δε βρέθηκε τίποτα μεμπτό, την υπόθεση – ξαναζεσταμένο φαγητό με τις ηχογραφημένες συνομιλίες στην υπόθεση Βγενόπουλου, που είχε δημοσιεύσει το η ιστοσελίδα του Χρήστου Ράπτη, iefimerida.gr, κάτι που αυτομάτως σηματοδοτεί δικαίωση για τη Βασιλική Θάνου.

Δείτε επίσης: «Κεραυνοί» Θάνου: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα – Δεν φοβάμαι τίποτα (Video)

Η ίδια η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε από την πρώτη στιγμή καταγγείλει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσίευση ηχητικού από την ιστοσελίδα iefimerida.gr, στην οποία ο Ανδρέας Βγενόπουλος συνομιλεί με κάποια κυρία Δ.Μ. που εμφανίζεται ως απεσταλμένη της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου.

Γύρω από αυτό το ηχητικό που εμφανίστηκε ως η αποκάλυψη ενός παραδικαστικού κυκλώματος, φτιάχτηκε ένα αφήγημα, ένα κλίμα «συνωμοσίας» και αμφιβολιών, ακριβώς την ώρα που το αφήγημα της σκευωρίας Novartis όχι μόνο έπνεε τα λοίσθια αλλά απασχολούσε και σε ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό προφίλ του Μητσοτάκη.

Καπερνάρος: Περιμένουμε τώρα και την απόφαση για την αγωγή Θάνου κατά Ράπτη           

Σχετικά με την εξέλιξη αυτή ο έμπειρος ποινικολόγος, Βασίλης Καπερνάρος, πληρεξούσιος δικηγόρος της κ. Θάνου, δήλωσε:  

 Μετά την ανάσυρση της από 11-05-2016 μηνυτήριας αναφοράς του Ανδ. Βγενόπουλου, που διατάχθηκε, την 5-5-2022, από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών Χρ. Μπαρδάκη και μετά από νέα έρευνα, που διεξήχθη από τον επίκουρο Οικονομικό Εισαγγελέα Μκ. Ποιμενίδη, ο τελευταίος, με την υπ’ αριθμόν 1503/2022 διάταξή του, έκρινε ότι ουδόλως αποδείχθηκαν οι καταγγελίες του Α. Βγενόπουλου κατά της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και ότι η ως άνω μηνυτήρια αναφοράπρέπει να τεθεί στο αρχείο, για δεύτερη φορά.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, εκτός από την εκ νέου αξιολόγηση όλου του αποδεικτικού υλικού, το οποίο είχε ήδη συλλεγεί και αξιολογηθεί, κατά το 2016, από την Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαΐρη, συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία και ερεύνησε, επιπλέον και το ηχητικό – συνομιλία, μεταξύ του Α. Βγενόπουλου και της Δ.Μ., την οποία είχε καταγράψει, τον Απρίλιο του 2016, ο ίδιος ο μετέπειτα αποβιώσας επιχειρηματίας, χωρίς όμως ουδέποτε να επικαλεσθεί το εν λόγω ηχητικό, ούτε κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς του ούτε και αργότερα, όταν κλήθηκε και εξετάσθηκε, ως μάρτυρας, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Το ηχητικό αυτό δημοσιοποιήθηκε, δια μέσου του διαδικτύου, μετά πάροδο έξι (6) χρόνων, με το από 23-2-2022, δημοσίευμά της ιστοσελίδας iefimerida, χωρίς ο υπεύθυνος αυτής να εξηγήσει ποτέ με ποιόν σκοτεινό και ύποπτο τρόπο περιήλθε στα χέρια του και κυρίως για ποιο λόγο, αντί να καταθέσει το εν λόγω στοιχείο στην Εισαγγελία, όπως υποχρεούται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να το αναρτήσει το διαδίκτυο, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι από το ηχητικό αυτό αποδεικνυόταν δήθεν πως η «Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο», διασύροντας έτσι την επίτ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργό, η οποία υπηρέτησε, επί 42 χρόνια την Δικαιοσύνη, χαρακτηριζόμενη από όλους ως ακέραιη και έντιμη Δικαστική Λειτουργός. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας μετά από ενδελεχή έρευνα αρκετών μηνών, εκτιμώντας το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, αποφάσισε ότι ουδόλως αποδείχθηκε ότι η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου απέστειλε την Δ.Μ., ως αγγελιοφόρο της, για να ζητήσει ανταλλάγματα από τον επιχειρηματία Ανδ. Βγενόπουλο. (Υπενθυμίζεται ότι στην ίδια κρίση είχε καταλήξει και η έρευνα της Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννας Ζαΐρη που διεξήχθη το 2016).

Ως ιδιαιτέρως εξάρσιμο σημειώνεται το γεγονός ότι η ίδια η επιτ. Πρόεδρος, Βασιλική Θάνου, την 1/9/2022, με αίτηση η οποία κατετέθη ενώπιον του αρμοδίου Οικονομικού Εισαγγελέα, ζήτησε να κληθεί και να καταθέσει, εκ νέου, για την αρχειοθετημένη πλέον υπόθεση, πλην όμως ο ίδιος ο διενεργών την έρευνα κ Εισαγγελέας, έκρινε ότι ουδόλως τούτο ήταν αναγκαίο για την πορεία/2η αρχειοθέτηση της εν λόγω μηνυτήριας αναφοράς.

Κατά συνέπεια, κατέπεσαν πλήρως οι συκοφαντίες εναντίον της Βασιλικής Θάνου, οι οποίες περιέχονταν στο δημοσίευμα της ως άνω ιστοσελίδας δηλ. α)ότι δήθεν, από το ηχητικό που δημοσιοποίηση πρόκυπτε πως η Θάνου εκβίαζε τον Βγενόπουλο και πως και πως αποδεικνύονταν οι εναντίον της καταγγελίες, παραβιάζοντας έτσι και το τεκμήριο αθωότητας, το οποίο υποχρεούνται να σέβονται οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικές δεοντολογίας και β) ότι δήθεν η προηγούμενη, περί αρχειοθέτηση εισαγγελική διάταξη ήταν διαβλητή με αποτέλεσμα μεθόδευσης μεταξύ της Βασιλικής Θάνου και της Άννας Ζαΐρη.

Αναμένεται η έκδοση της απόφασης, επί της αγωγής αποζημίωσης, την οποία έχει ασκήσει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου επίτ. Βασιλική Θάνου, κατά του υπευθύνου της ως άνω ιστοσελίδας, Χρήστου Ράπτη, για την προσβολή της προσωπικότητάς της.

Δείτε επίσης: Οι ηχογραφήσεις, το φάντασμα του Βγενόπουλου, το iefimerida και το ξέπλυμα της Novartis

Δείτε επίσης: Δημητρακόπουλος (δικηγόρος Βγενόπουλου): «Η κυρία αυτή που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της Θάνου ήταν μια απατεώνισσα»

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter