Στο αυθαίρετο ξενοδοχείο του Π. Χρονόπουλου δεκάδες μετανάστες με εντολή του Λιμεναρχείου του Κατακόλου!

Στο αυθαίρετο ξενοδοχείο του Π. Χρονόπουλου δεκάδες μετανάστες με εντολή του Λιμεναρχείου του Κατακόλου!

Ενεργό ρόλο στο σοβαρό ζήτημα της φιλοξενίας προσφύγων επιχειρεί να παίξει στην Ηλεία ο έκπτωτος λόγω παραβατικής συμπεριφοράς και πολλάκις καταδικασμένος για διάφορα αδικήματα τέως δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος με την περίεργη , προκλητική ανοχή και την σιωπή διαφόρων υπηρεσιακών παραγόντων της περιοχής.

Χθες με εντολή του Λιμεναρχείου Κατακόλου μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της «αμαρτωλής» και αυθαίρετης ξενοδοχειακής του μονάδας που βρίσκεται στην ζώνη προστασίας εντός του οικοσυστήματος του Καϊάφα , δεκάδες μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από τις Λιμενικές Αρχές στην παραλία του Καϊάφα , μετά την αποτυχημένη του προσπάθεια να μεταβούν με ιστιοφόρο στην Ιταλία.

Οι Λιμενικές Αρχές Κατακόλου που ρωτήθηκαν από το Documentonews.gr δήλωσαν άγνοια για την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα του έκπτωτου δημάρχου και τόνισαν ότι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν εκεί μετά από σχετικό έγγραφο του δήμου Ζαχάρως που πρότεινε και διαβεβαίωνε ότι το μέρος προσφερόταν για την φιλοξενία τους όσο θα κρατούνταν από τις Αρχές.

Στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν μετανάστες να στέλνονται για διαμονή σε αυθαίρετα κτίσματα ιδιώτη χωρίς περαιτέρω άδειες οι αρμόδιοι στο Λιμεναρχείο Κατακόλου απάντησαν ότι αυτό έγινε με σκοπό να προφυλαχθούν από το κρύο και υπογράμμισαν ότι θα ερευνήσουν το ζήτημα και θα λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις.

«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και προκλητικό ο δήμος Ζαχάρως εκμεταλλευόμενος το δράμα των μεταναστών να δίνει «πάτημα» στον έκπτωτο δήμαρχο κ. Χρονόπουλο να παίζει ενεργό ρόλο σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.» – ανέφερε στο documentonews.gr ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Κώστας Αλεξανδρόπουλος.

Αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα μέσα στον Καϊάφα !

Η αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα του Πανταζή Χρονόπουλου, δυναμικότητας 75 κλινών σε έκταση 12 στρεμμάτων, βρίσκεται μέσα στο προστατευόμενο από τη NATURA 2000 οικοσύστημα του Καϊάφα και εντός περιοχής απόλυτης προστασίας (Β2 ΖΟΕ).

Οπως αναφέρεται στο ΑΠ: 578/11.2.2010 έγγραφο προς το ΥΠΕΚΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που υπογράφεται από τον τότε γ.γ. Αναστάσιο Αποστολόπουλο, η περιοχή όπου βρίσκεται η ξενοδοχειακή μονάδα του κ. Χρονόπουλου «βρίσκεται σε ζώνη υψηλής προστασίας περιοχής Καϊάφα, εντός περιοχής NATURA 2000 και στη Β2 περιοχή ΖΟΕ και ο φάκελος (για την περιβαλλοντική αδειοδότηση) επεστράφη διότι οι περιοχές Β εξαιρούνται των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 4 του ΠΔ 20.9.93 (ΦΕΚ 1181/Δ/1993) και για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η έκδοση περιβαλλοντικής άδειας».

Τις παρανομίες του δημάρχου της Ζαχάρως μέσα στην προστατευόμενη περιοχή του Καϊάφα επισημαίνει και η 1124/Α/2009 αποκαλυπτική Εκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Οπως αναφέρεται σε αυτή , οι υπ. αριθμ. 40/2000 και 41/2000 οικοδομικές άδειες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος της Ζαχάρως για να νομιμοποιήσει και να οικοδομήσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στον Καϊάφα είναι παράνομες και γι’ αυτό ζητήθηκε η ανάκλησή τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ηλείας.

Ανάκληση όμως που ουδέποτε έκανε το Πολεοδομικό Γραφείο της Ζαχάρως .Τις άκυρες άδειες φέρεται να είχε υπογράψει, αντί της Πολεοδομίας, ο τότε αντινομάρχης και μετά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος. Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο κ. Αντωνακόπουλος οργισμένος έκανε ευθέως λόγο για πλαστογράφηση της υπογραφής του από αγνώστους αλλά παραδόξως δεν προσέφυγε ποτέ στη Δικαιοσύνη.

Φυλακή για την κομπίνα και τις μπίζνες

Σημειώνεται ότι τον Μάρτη του 2015 , ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκιση έξι μηνών ( όση είχε επιβληθεί και πρωτόδικα) από το Τριμελές Εφετείο Πύργου, για απόπειρα απιστίας στην υπηρεσία του καθώς μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους επιχείρησαν να εγκρίνουν μέσα από αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου χρηματικό ποσό , προκειμένου να αποζημιωθεί ο αλλοδαπός ιδιώτης που εκμεταλλευόταν τότε την αυθαίρετη ξενοδοχειακή μονάδα , για την ανύπαρκτη φιλοξενία προσώπων στην διάρκεια των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007… Δείτε  εδώ:

Πηγή: apokalypseis.com

Φωτογραφίες: patrisnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter