Στο CAS η Ρωσία μετά τον αποκλεισμό από FIFA και UEFA

Στο CAS η Ρωσία μετά τον αποκλεισμό από FIFA και UEFA

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ρωσίας πέρασε στην αντεπίθεση και πιο συγκεκριμένα, μετά την απόφαση των FIFA και UEFA να αποβάλει όλες τις ομάδες της Ρωσίας αλλά και την εθνική ομάδα από τις διοργανώσεις εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση σύμφωνα με την οποία θα προσφύγει στο CAS για τη δικαίωση της.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία διαφωνεί κατηγορηματικά με την απόφαση της FIFA και της UEFA να αποβάλλει όλες τις ρωσικές ομάδες από τη συμμετοχή σε διεθνή παιχνίδια για αδιευκρίνιστη περίοδο.

Πιστεύουμε ότι αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις Αρχές των διεθνών διοργανώσεων, όπως και του πνεύματος του αθλητισμού. Έχει ένα ξεκάθαρο χαρακτήρα διάκρισης και βλάπτει μεγάλο νούμερο αθλητών, προπονητών και υπαλλήλων σε συλλόγους και εθνικές ομάδες. Κυρίως, όμως, τους εκατομμύρια Ρώσους οπαδούς, των οποίων τα συμφέροντα πρέπει να διαφυλαχθούν.

Τέτοιες ενέργειες χωρίζουν την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, που πάντα διαπνέεται από τις Αρχές της ισότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ανεξαρτησίας από την πολιτική.

Θα διαφυλάξουμε το δικαίωμα να ασκήσουμε έφεση για την απόφαση της FIFA και της UEFA, σύμφωνα με το διεθνές αθλητικό δίκαιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter