Στο «Δαναό» οι υποψήφιες ταινίες των βραβείων ΙΡΙΣ

Στο «Δαναό» οι υποψήφιες ταινίες των βραβείων ΙΡΙΣ

Μοναδική ευκαιρία για τους σινεφίλ που αγαπούν τον ελληνικό κινηματογράφο να δουν τις ταινίες που διαγωνίζονται για τα φετινά βραβεία Ιρις 2024.

Οι προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο Δαναό μεταξύ 8-12 Ιουνίου ξεκινούν στις 20.15 το απόγευμα του Σαββάτου με τα «Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος» του Χάρη Βαφειάδη που έχει προταθεί για 5 Υποψηφιότητες (Σκηνογραφίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Θάνο Τοκάκη, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Μεγάλου Μήκους Μυθοπλασίας) και αφορά στην περιπέτεια ενός άντρα, του Φάνη, ο οποίος μετά από την τηλεοπτική δόξα που γνώρισε έχει πάρει την κάτω βόλτα και περιμένει ένα σημάδι για να επανακάμψει.

«Μικρά Πράγματα που Πήγαν Λάθος»

 

Στις 22.00 θα προβληθεί ο δραματικός «Τελευταίος Ταξιτζής» του Στέργιου Πάσχου που έχει επίσης 5 Υποψηφιότητες – Μουσικής, Β’ Γυναικείου Ρόλου (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Kλέλια Ανδριολάτου), Α’ Ανδρικού Ρόλου (Κώστας Κορωναίος) και Σεναρίου- ενώ την ίδια μέρα στο Δαναό 2 θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ και μια ταινία μυθοπλασίας.

Στις 18.30 η υποψήφια για δύο βραβεία «Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας» του Άγγελου Ράλλη, στις 20.15 η «Βάρδια» του Γρηγόρη Ρέντη (2 υποψηφιότητες για πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη και ντοκιμαντέρ) και στις 21.45 η «Κάμπια, νύμφη, πεταλούδα» του Κύρου Παπαβασιλείου με τις 4 Υποψηφιότητες (Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ, Ήχου, Μοντάζ, Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής).

Την Κυριακή 9/6 στο Δαναό 1 φιλοξενούνται η «Εξέλιξη» του Περικλή Χούρσογλου με τις 4 Υποψηφιότητες (Β’ Γυναικείου Ρόλου στην Ελένη Γερασιμίδου, Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Βασίλη Κολοβό, Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Αλέξανδρο Λογοθέτη και Σεναρίου), το «Πολύδροσο» του Αλέξανδρου Βούλγαρη που έχει 6 Υποψηφιότητες (Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ, Ήχου, Ενδυματολογίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Φωτογραφίας, και Α’ Γυναικείου Ρόλου τόσο για την Σοφία Κόκκαλη όσο και για την Βίκυ Καγιά) και το «Μινόρε» του Κώστα Κουτσολιώτα των 2 Υποψηφιοτήτων (Ειδικών & Οπτικών Εφέ, Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ).

Την ίδια μέρα στο Δαναό 2 θα προβληθούν τα μικρού μήκους «Διάβαση» των Αινεία Τσαμάτη & Κατερίνας Μαυρογεώργη, «Midnight Skin» του Μανώλη Μαυρή, «Wings» του Φοίβου Ήμελλου, «Αερολίν» των Αλέξη Κούκια Παντελή και Μαρία Ρεπούση, «Ανορθόδοξος» του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, «Αρκουδότρυπα» των Στέγιου Ντινόπουλου και Χρυσιάννας Παπαδάκη, ενώ στις 21.30 θα προβληθεί το «How to Have Sex» της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ που είναι υποψήφιο για το βραβείο Ταινίας Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής.

H Φόνισσα

 

Την Δευτέρα το αδιαφιλονίκητο φαβορί των βραβείων, η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα με τις 17 Υποψηφιότητες (Ειδικών & Οπτικών Εφέ, Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ, Ήχου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Α’ Γυναικείου Ρόλου, Α’ Ανδρικού Ρόλου, Σεναρίου, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σκηνοθεσίας, Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας) θα προβληθεί στις 18.00 στο Δαναό 1, για να ακολουθήσει στις 19.45 η «Βασίλισσα της Ν. Υόρκης» της Βάλερυ Κοντάκου που είναι υποψήφια για το βραβείο Ντοκιμαντέρ και στις 21.30 το «Tranzit» του Κάρολου Ζωναρά με την υποψηφιότητα Β’ Ανδρικού Ρόλου του Δημήτρη Πουλικάκου.

Την ίδια μέρα στο «Δαναό 2» θα προβληθούν τα μικρού μήκους animation «Έτοιμοι» της Ειρήνης Βιανέλλη, «Η Πορνογραφική Συλλογή του Κάφκα» του Αριστοτέλη Μαραγκού, η «Ποτίστρα» του Φοίβου Χαλκιόπουλου και η «Fuga» του Αντώνη Ντούσια. Στις 20.00 παίζεται η «Αόρατη Μάχη» του Rainer Sarnet που έχει 2 υποψηφιότητες (Ειδικών & Οπτικών Εφέ, Ταινίας Ελληνικής Μειοψηφικής Συμπαραγωγής).

Inside

 

Την Τρίτη 11/6 οι προβολές ξεκινούν στο Δαναό 1 στις 19.30 με το «Inside» του Βασίλη Κατσούπη που έχει 7 υποψηφιότητες στις οποίες φυσικά ξεχωρίζει αυτή του Γουίλεμ Νταφόε για τον Α ρόλο. Οι υπόλοιπες είναι των Ειδικών & Οπτικών Εφέ, Σκηνογραφίας, Μοντάζ, Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Σκηνοθεσίας και Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

Animal

 

Ακολουθεί στις 21.30 το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου με τις 14 Υποψηφιότητες (Ειδικών & Οπτικών Εφέ, Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ, Ήχου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου στη Φλομαρία Παπαδάκη, Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Αχιλλέα Χαρίσκο, Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας).

Την ίδια μέρα ο Δαναός 2 φιλοξενεί τα “ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία μιας Επανάστασης” του Ιωσήφ Βαρδάκη, με τις 2 υποψηφιότητες (Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, Ντοκιμαντέρ) και το υποψήφιο για το βραβείο Ντοκιμαντέρ «Έμμονες ώρες στον τόπο της πραγματικότητας» της Ρέα Βαλντέν.

Την Τετάρτη ο Δαναός 1 ξεκινά με μικρομηκάδες το πρόγραμμα του (“Αποχαιρετισμοί” της Σαββίνας Σαμιώτη, «Αχινός» του Αλέξανδρου Σολτς, «Κακά Παιδιά με Ονόματα Αγίων» της Βίκυς Αναστασιάδου, «Το Χάος που Άφησε Πίσω της» του βραβευμένου στις Κάνες Νίκου Κολιούκου, «Days of a Lilac Summer» της Αριάδνης Αγγελικής Θυφρονίτου Λήτου») για να ακολουθήσει το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη, με τις 5 Υποψηφιότητες (Ενδυματολογίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Μάρθα Φριντζήλα, Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Αγγελική Μπεβεράτου, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας).

«Καλοκαίρι της Κάρμεν»

 

Στο Δαναό 2 προβάλλονται τα μικρού μήκους «Φως εκ Φωτός» του Νεριτάν Ζιντζιρία, «A Deux Voix» της Μάρθας Μπουζιούρη, «Mothers of Daughters» των Elke Lehrenkrauss & Γιούλας Μπούνταλη», ενώ στις 21.00 θα παιχτεί το «Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή που έχει 12 Υποψηφιότητες (Σχεδιασμού Μακιγιάζ, Κομμώσεων & Ειδικών Εφέ, Ήχου, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Πρωτότυπης Μουσικής, Μοντάζ, Φωτογραφίας, Β’ Γυναικείου Ρόλου για την Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Ανδρέα Λαμπρόπουλο, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας.

Θυμίζουμε ότι τα βραβεία Iris θα απονεμηθούν την Τετάρτη 26 Ιουνίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Γιάννη Νιάρρο, σε σκηνοθεσία της Ασημίνας Προέδρου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter