Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση η Φωτεινή Παντιώρα

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση η Φωτεινή Παντιώρα

Διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Φωτεινή Παντιώρα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (Global Migration Film Festival).

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Κύπρου, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.

Κατά την ομιλία της στο Φεστιβάλ, η κ. Παντιώρα μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά και του Υφυπουργού Λ. Κρέτσου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο πολιτισμός συμβάλει στη συνεννόηση και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. «Πολιτιστικές δράσεις όπως η τέχνη του κινηματογράφου δημιουργούν μια κοινή πανανθρώπινη γλώσσα επικοινωνίας, συμβάλουν στην κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και καταπολεμούν φαινόμενα μίσους και ρατσισμού», υπογράμμισε.

Η κ. Παντιώρα σημείωσε επίσης ότι η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων είναι αρωγός πολιτιστικών πρωτοβουλιών όπως η δράση Home New Home για τη δημιουργία ταινιών τόσο από Έλληνες όσο και από πρόσφυγες-μετανάστες ενώ αναφερόμενη στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση που εγκρίθηκε τη Δευτέρα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη του ΟΗΕ, υπογράμμισε τη φράση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι «το μεταναστευτικό-προσφυγικό είναι μια παγκόσμια πρόκληση και ως τέτοια απαιτεί παγκόσμια απάντηση».

Τέλος, η Ειδική Γραμματέας αναφέρθηκε στους ποικίλους τρόπους με τους οποίους η κυβέρνηση ενημερώνει την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις παρεμβάσεις της ελληνικής πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στην Κύπρο η κ. Παντιώρα πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κλέλια Βασιλείου, τον Διοικητή της Πολιτικής Αμυνας της Κύπρου κ. Ανδρέα Φραντζή και την Διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Κύπρου κ. Νατάσσα Ξενοφώντος-Κουδουνά.

«Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα μετανάστευσης»

«Η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου για τη Μετανάστευση (Global Μigration Film Festival) που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο για 3ησυνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα μετανάστευσης μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου. Ο πολιτισμός σε όλες τις δημιουργικές πτυχές του, με τα πανανθρώπινα μηνύματα που εκπέμπει, φέρνει κοντά διαφορετικούς λαούς και κοινωνίες, συμβάλλει στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και ενισχύει την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών .

Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε αγκαλιάσει και άλλες δράσεις όπως το πρόγραμμα «Home Νew Home» για το προσφυγικό στην Ελλάδα, κεντρική ιδέα και στόχος του οποίου είναι να εκπαιδευτούν Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες με τη βοήθεια ειδικών, στην κινηματογραφική τέχνη. Μέχρι και σήμερα στο πρόγραμμα παραγωγής ταινιών μικρού μήκους συμμετείχαν περισσότερα από 750 άτομα και δημιουργήθηκαν συνολικά 70 μικρής διάρκειας ταινίες. Οι 20 από αυτές θα είναι προσβάσιμες τις επόμενες ημέρες και μέσα από την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Φωτεινή Παντιώρα μιλώντας αποκλειστικά στο documentonews.gr.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter