Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento: Ο Κάρλο Λουκαρέλι μιλά για όσους επιμένουν να παίρνουν θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας 

Στο Docville που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Documento: Ο Κάρλο Λουκαρέλι μιλά για όσους επιμένουν να παίρνουν θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας 

Κάρλο Λουκαρέλι: «Δεν χρειάζεται να λογοκριθεί μια δημοσιογραφική έρευνα για να αφανιστεί». Ο σπουδαίος εκπρόσωπος του μεσογειακού νουάρ μιλά στην Έμυ Ντούρου για την Ιταλία του Μουσολίνι, του Αντρεότι, του Μπερλουσκόνι και της Μελόνι αλλά και για όσους επιμένουν να παίρνουν θέση στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

«Μα υπάρχει ακόμα, είναι ακόμα εδώ». Με αφορμή τη μεγάλη συναυλία που θα γίνει στον Λυκαβηττό για τα 5 χρόνια από το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Δήμητρα Παπίου μοιράζονται με τον Αντώνη Μποσκοΐτη ιστορίες από τη φιλία και τη συνεργασία τους με τον τραγουδοποιό.

Μια πόλη κυψέλη πολιτισμού για όλους. Για το νέο πολιτιστικό όραμα στην πόλη μιλούν ο Δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας,  η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Ε. Ζωντήρου,  ο πρόεδρος της Τεχνόπολης Κ. Παπαΐωάννου και ο διευθυντής του Ολύμπια Τ. Χριστογιαννόπουλος. Στο ρεπορτάζ η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Ο βασιλιάς των b- movies δε μένει πια εδώ. Λίγο πριν κλείσει τον έναν αιώνα ζωής «έφυγε» ο Ρότζερ Κόρμαν, μέντορας κορυφαίων σκηνοθετών του σύγχρονου αμερικανικού σινεμά και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης σταχυολογεί τα σημαντικότερα στοιχεία της κινηματογραφικής κληρονομιάς του.

Η τραγουδίστρια Ευγενία Συριώτη, που έφερε στην Ελλάδα τα τραγούδια διαμαρτυρίας του Ντίλαν και ήταν η θρυλική «Αηδόνα» του Χατζιδάκι στους «Ορνιθες», ξετυλίγει το νήμα της  συναρπαστικής ζωής της στον Αντώνη Μποσκοΐτη.

Ο Ηρακλής Λογοθέτης στην κριτική του για το «Περιμένοντας τον Γκοντό» που ανέβηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, επισημαίνει πως ο Θόδωρος Τερζόπουλος υπό την πολλαπλή του ιδιότητα (σκηνοθέτης, φωτιστής, σκηνογράφος και ενδυματολόγος) αναδεικνύει τον μινιμαλισμό του Μπέκετ διατηρώντας παράλληλα τον απόλυτο έλεγχο της παράστασης.

Στο «Καντράν» του ο Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης γράφει για τα γενέθλια του Έρικ Μπέρντον που «διέσχισε όλες τις ραδιενεργές ζώνες της μουσικής βιομηχανίας και του rock’n’roll τρόπου ζωής».

Πλούσιοι, ωμοί και διεφθαρμένοι. Η σειρά «Εxit» στο ERTFLIX σοκάρει με την απληστία των golden boys της Νορβηγίας, οι οποίοι πασχίζουν να ξεφύγουν από τη μονοτονία του πλούτου με κάθε τρόπο. Προτείνει η Κατερίνα Αγγελιδάκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter