Στο δρόμο 14 καθαρίστριες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Στο δρόμο 14 καθαρίστριες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν μέσω του documentonews.gr, 14 καθαρίστριες των κτιρίων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επειδή όπως καταγγέλλουν θα χάσουν την δουλειά τους εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού κι ενώ η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θέλει να προστατέψει τις θέσεις εργασίας. 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μια εκ των καθαριστριών (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του documentonews.gr), η σύμβασή τους τελειώνει στα τέλη Μαρτίου, αλλά όπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθεί, επειδή «μας είπαν ότι από 1η Απριλίου αναλαμβάνει συνεργείο καθαρισμού».

«Εμείς είχαμε υπογράψει 18μηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ με το υπουργείο στις 2 Απριλίου 2018, θεωρούμαστε δηλαδή δημόσιοι υπάλληλοι. Τελειώνοντας η σύμβασή μας που ήταν ορισμένου χρόνου και πριν αποχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, η σύμβασή μας παρατάθηκε κατά ένα 6μηνο, κάτι που δέχθηκε και αυτή η κυβέρνηση. Αυτή η σύμβαση, λήγει στα τέλη αυτού του μήνα. Μολονότι όταν υπογράφηκε η αρχική σύμβαση ήμασταν περισσότερες καθαρίστριες, η παράταση αφορούσε μόλις 14 από εμάς, επειδή πολλές συνάδελφοι δεν γνώριζαν ότι θα υπάρξει παράταση με αποτέλεσμα να κάνουν τα χαρτιά τους αλλού και να φύγουν. Ως αποτέλεσμα, φορτωθήκαμε και τη δουλειά αυτών».

Παρά όμως την ήδη επιβαρυντική συνθήκη για τις 14 καθαρίστριες που εργάζονται σε τρία κτίρια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και φυσικά την κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, «το υπουργείο είναι κάθετο, λένε ότι θέλουν να φέρουν τα συνεργεία, πως όλα είναι έτοιμα και δεν ακούνε κουβέντα. Σε άλλα υπουργεία έχει δοθεί 2μηνη παράταση σε αντίστοιχες συμβάσεις λόγω κορονοϊού. Σε εμάς όμως όχι. Μας έχουν πει εδώ και περίπου δύο μήνες ότι το συνεργείο θα αναλάβει το έργο με απευθείας ανάθεση αν και δεν έχει υπογραφεί σχετική σύμβαση, ούτε έχει γίνει διαγωνισμός όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Είμαστε μεγάλες γυναίκες, όλες πάνω από 55 χρονών, έχουμε περάσει τα πάνδεινα και κάνουμε δουλειά για περισσότερους ανθρώπους εδώ και εφτά μήνες. Αυτά δεν λαμβάνονται υπόψη πουθενά από το υπουργείο. Απλά μας είπαν ότι αν θέλουμε να πάμε στα συνεργεία, που σε άλλες περιπτώσεις δεν μας παίρνουν λόγω ηλικίας. Πατάνε στον πόνο και την ανάγκη μας. Αν θέλαμε να πάμε στα συνεργεία θα πηγαίναμε και μόνες μας».

«Άκουσα σήμερα τον υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη να λέει ότι θα συμπαρασταθεί στους εργαζομένους. Κι εμείς εργαζόμενοι νομίζω λεγόμαστε και μάλιστα αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα. Είναι και για εμάς πολύ δύσκολη εποχή. Θα πρέπει να κλειστούμε και στο σπίτι μας, να πληρώσουμε τα ενοίκια μας. Και παράλληλα καλούμαστε να δουλέψουμε μέχρι να τελειώσει η σύμβασή μας, εν μέσω κορονοϊού. Χθες δεν μπορούσα να περπατήσω από την κούρας. Κοιτάζουν να μας ρουφήξουν το μεδούλι μέχρι και την τελευταία στιγμή. Έχουμε περάσει τα πάνδεινα και τώρα μας πετάνε στο δρόμο έτσι; Δεν ζητάω να κάτσω σε μια καρέκλα. Να μαζεύω κωλόχαρτα ζητάω».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter