Στο δρόμο της Ιταλίας και η Σουηδία μετά τον αποκλεισμό της από τις πτήσεις προς Ελλάδα

Στο δρόμο της Ιταλίας και η Σουηδία μετά τον αποκλεισμό της από τις πτήσεις προς Ελλάδα

Νέα προβλήματα για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας φαίνεται ότι δημιουργεί οι αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ειδικά από τον υπουργό Τουρισμό Χάρη Θεοχάρη σχετικά με το από ποιές χώρες επιτρέπονται να έρχονται πτήσεις στη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα έντονη ήταν η αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης η οποία με ανάρτησή της στον ιστότοπό της κάνει λόγο για λυπηρή απόφαση της Ελλάδας συστήνοντας μάλιστα στους σουηδούς τουρίστες να επανεξετάσουν τη σκοπιμότητα να ταξιδέψουν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Ουσιαστικά τους προτρέπει εάν δεν είναι απαραίτητο να μην έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές. Η φρασεολογία πάντως της σουηδικής κυβέρνησης μπορεί να εκληφθεί και ως αρχή διπλωματικού επεισοδίου, αντίστοιχου με αυτό που δημιουργήθηκε για το ίδιο θέμα με τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού με την Ιταλία.

Μάλλον εκεί στο υπουργείο του Χάρη Θεοχάρη θα πρέπει να προσέχουν περισσότερο τι αλλά και πως το ανακοινώνουν γιατί οι σχέσεις με τις άλλες χώρες δεν είναι παιγνίδι.

Διαβάστε σε μετάφραση την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Σουηδίας και τις ειδικές οδηγίες που δίνει σε όσους σουηδούς αποφασίσουν τελικά να επισκεφτούν επισκεφτούν τη χώρα μας

«Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση είναι λυπηρή. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar της MFA και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter