Στο εδώλιο μοναχοί για τις βόμβες μολότοφ στo Άγιο Όρος!

Στο εδώλιο μοναχοί για τις βόμβες μολότοφ στo Άγιο Όρος!

Αντιμέτωποι με κακουργηματικές κατηγορίες είναι ο ηγούμενος και μοναχοί της Μονής Εσφιγμένου οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για την επίθεση με… βόμβες μολότοφ που σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2013 στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Η δίκη ξεκίνησε χτες με συνολικά 11 κατηγορούμενους από τους οποίους οι οχτώ είναι μοναχοί. Τα επεισόδια στις Καρυές ξεκίνησαν όταν μοναχοί της Νέας Αδελφότητας της Μονής Εσφιγμένου κάνοντας χρήση απόφασης ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κερδίσει επιχείρησαν με δικαστικούς επιμελητές να εισέλθουν στο κονάκι της Μονής. Ωστόσο οι ζηλωτές μοναχοί που ήταν «ταμπουρωμένοι» στο αντιπροσωπείο στις Καρυές επιτέθηκαν στους δικαστικούς επιμελητές εκτοξεύοντας μάλιστα και βόμβες μολότοφ.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων ενώ ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου και άλλοι δύο μοναχοί που κατηγορούνται για την υπόθεση δε βρίσκονται στο δικαστήριο καθώς εκπροσωπούνται από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατά την πρώτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας εξετάστηκαν δύο δικαστικοί επιμελητές που επιχείρησαν να εκτελέσουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής που διέταζε την εκκένωση του αντιπροσωπείου. Η δίκη θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: dailythess.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter