Στο εδώλιο o Σταύρος Ψυχάρης

Για σήμερα έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας η δίκη του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος αντιμετωπίζει το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία που αφορά στην υπόθεση της χορήγησης προσωπικού δανείου, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ, από την Alpha Bank, χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες εξασφαλίσεις.

Ως φυσικοί αυτουργοί της απιστίας κατηγορούνται δέκα στελέχη της τράπεζας που ήταν υπεύθυνα για την χορήγηση του επίμαχου δανείου .

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ,η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε «...κατά παράβαση της σύννομης τραπεζικής διαδικασίας, χωρίς επαρκείς εξασφαλισμένες εγγυήσεις και με προκλητική παράκαμψη της υποχρέωσης παρακολούθησης και ελέγχου της ροής του προϊόντος του δανείου εκ μέρους της τράπεζας...».

Την παραπομπή του Σταύρου Ψυχάρη και των δέκα τραπεζικών στελεχών σε δίκη είχε προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα και η εισαγγελέας ,Kατερίνα Αντωνίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.