Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Arber Bako και τον Olti Dulce

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου οι δύο κατηγορούμενοι για το φόνο Ζαφειρόπουλου

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου της Αθήνας θα καθίσουν σήμερα οι δύο βαρυποινίτες Αλβανοί που κατηγορούνται ότι βρίσκονταν πίσω από τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Θα προσαχθούν από τον Κορυδαλλό όπου κρατούνται προκειμένου να δικαστούν από το ΜΟΔ για άλλη υπόθεση με αφορμή την οποία φέρεται να ζητούσαν χρήματα προκειμένου να ανακαλέσουν τις επιβαρυντικές καταθέσεις τους σε βάρος του Άρη Φλώρου , o οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης για το σκάνδαλο της Energa.

Πρόκειται για τον Arber Bako και τον Olti Dulce, οι οποίοι μαζί με τον Klodian Lekocaj κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στη σημερινή υπόθεση οι δύο πρώτοι είναι κατηγορούμενοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου δικηγόρου, του Γ.Αντωνόπουλου, ενώ ο τρίτος είναι μάρτυρας κατηγορητηρίου.

Στον Άρη Φλώρο αποδίδεται η ηθική αυτουργία στην απόπειρα δολοφονίας,καθώς οι δύο οι αλβανοί,που έχουν ομολογήσει την πράξη τους, υποστηρίζουν ότι αυτός τους είχε αναθέςει τη δολοφονία του δικηγόρου με τον οποίο ήταν αντίδικοι στην υπόθεση της Energa ( ο Γ.Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε το Δημόσιο).

Μετά τη δολοφονία οι δύο δράστες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, θα έπαιρναν αμοιβή 100.000 ευρώ.

Επειδή όμως , όπως λένε οι ίδιοι, δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το ...έργο τους και ο δικηγόρος επέζησε παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο Άρης Φλώρος δεν τους πλήρωσε...με αποτέλεσμα όταν συνελήφθησαν να τον ...καρφώσουν.

Η δίκη έχει προσδιοριστεί για σήμερα μετά από αναβολή και σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, στο ενδιάμεσο διάστημα οι δύο αλβανοί κατηγορούμενοι και ο τρίτος κρατούμενος που φέρεται ως συνεργός τους ζητούσαν ένα πολύ μεγάλο χρηματικό από τον Άρη Φλώρο, για να τον απαλλάξουν από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας...

Σ΄ αυτή τους την προσπάθεια φέρεται να σκόνταψαν πάνω στην αντίσταση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκ των συνηγόρων του Άρη Φλώρου, στον οποίο έστειλαν άλλους συμπατριώτες τους για να τον εκφοβίσουν, και τελικά έγινε το κακό.

Όπως έχει υποστηρίξει ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, που έχει ομολογήςει και είναι ήδη προφυλακιςμένος , πρόθεση του δεν ήταν η δολοφονία του δικηγόρου , τον οποίο ήθελαν μόνο να απειλήςουν ώστε να τρομάξει και να συναινέσει στις απαιτήσεις των ηθικών αυτουργών...

Απ΄ την πλευρά τους οι τελευταιοι αρνούνται ότι έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία από πρόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και υποστηρίζουν ότι όλα όσα έχουν πει για τον Άρη Φλώρο είναι η αλήθεια την οποία και θα επαναλάβουν στο δικαστήριο.

Σε επικοινωνία τους μάλιςτα με το Documento , υποστήριξαν ότι θα επιμείνουν ότι ο Άρης Φλώρος της Energa τους είχε υποσχεθεί εκατό χιλιάρικα για το "συμβόλαιο".

"Από τύχη του γλύτωσε ο άνθρωπος, γιατί εμείς πήγαμε να τον σκοτώσουμε"..Αλλά περιμέναμε , περιμέναμε και λεφτά δεν πήραμε... Τότε γιατί πήγαμε να τον φάμε τον άνθρωπο, μήπως είχαμε προσωπικά μαζί του; ο Φλώρος δεν μας πλήρωσε γι αυτό τον δώσαμε" , μας είπε ο Arber Bako με μια κυνικότητα που σου προκαλεί ανατριχίλα .

Ισχυρίζονται ακόμα ότι δεν επιχείρησαν να κάνουν καμία συμφωνία για να πάρουν πίσω τις καταθέσεις τους και ότι δεν γνωρίζουν τι έγινε με τον Μιχ.Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του Φλώρου.

"Οχι ότι με νοιάζει , εγώ δύο ισόβια έχω, άντε να μου βάλουν κι άλλη μια " λέει ο Bako , αντίθετα λένε ότι "ο Φλώρος είναι αυτός που έβαλε να μας σκοτώσουν μέσα στη φυλακή , έδινε 75 χιλιάρικα το κεφάλι"....

Τι λέει ο Φλώρος

Από την πλευρά του ο Αρης Φλώρος όταν είχε κληθεί σε απολογία ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του Γ.Αντωνόπουλου, είχε δηλώσει ότι είναι αθώος.

Υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί των δύο Αλβανών είναι δημιουργήματα της φαντασίας τους και αποτείνουν στο να τον ενοχοποιήσουν άδικα. Είπε ακόμα ότι οι ισχυρισμοί του ίδιου του θύματος περί ύπαρξης κινήτρων στο πρόσωπό του απέχουν πολύ από την αλήθεια και άφησε σαφείς αιχμές για επισκέψεις του κ. Αντωνόπουλου στις φυλακές των Χανίων, όπου κρατούνταν ο Arber Bako κατά το διάστημα από 22 Ιανουαρίου 2016 έως 15 Φεβρουαρίου 2016, με προφανή σκοπό να τον πείσει να ομολογήσει τη συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση και να εμπλέξει και τον ίδιο ως ηθικό αυτουργό. Έπειτα από αίτημά του εξετάστηκε αρχιφύλακας των φυλακών Χανίων, ο οποίος υποστήριξε ότι πράγματι ο κ. Αντωνόπουλος είχε πάει στη φυλακή, όπου όμως συνάντησε έναν άλλον κρατούμενο, που δεν ήταν άλλος από τον Klodian Lekocaj .

O τελευταίος εξετάστηκε επίσης και είπε ότι ο ίδιος είχε καλέσει τον δικηγόρο γιατί ήξερε στοιχεία για την υπόθεσή του και ότι είχε μιλήσει στις φυλακές με τον Arber Bako, ο οποίος του είχε πει ότι «τη δουλειά τούς είχε βάλει να την κάνουν κάποιος με το όνομα Αρης, χωρίς να ξέρει άλλα στοιχεία του».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.