Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς και η σύζυγός του

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς και η σύζυγός του

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και η σύζυγός του, κατηγορούμενοι ότι απέκρυψαν από τις αρμόδιες οικονομικές αρχές τραπεζικές καταθέσεις, ύψους περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία του κατηγορούμενου τέως δημάρχου ελέγχθηκαν από οικονομικούς επιθεωρητές, κατά τις έρευνες για το οικονομικό σκάνδαλο στη δημοτική επιχείρηση τελετών Καλαμαριάς, υπόθεση για την οποία ο ίδιος τελικά απηλλάγη των κατηγοριών.

Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι φανέρωσαν ελλείψεις και ανακρίβειες στις ετήσιες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε μετά τη λήξη της δημαρχιακής του θητείας, το 2010, και αφορούσαν τραπεζικές καταθέσεις, είτε δικές του είτε από κοινού με τη σύζυγό του. Στο επίκεντρο της δικαστικής διερεύνησης βρέθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης της περιόδου 2011-2014.

Με το ίδιο βούλευμα, το δικαστικό συμβούλιο διατήρησε τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε εις βάρος του ζεύγους μετά την απολογία τους ενώπιον ειδικού ανακριτή και αφορούσαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνιση κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Ο επί 11 συναπτά έτη δήμαρχος Καλαμαριάς σε δηλώσεις του, όταν κατέστη κατηγορούμενος για την παραπάνω υπόθεση, δήλωσε ότι ουδέποτε απέκρυψε ούτε ένα ευρώ και κανένα περιουσιακό στοιχείο, χαρακτηρίζοντας «φανταστικό» το επίδικο ποσό, ενώ έκανε λόγο για «λογιστικό λάθος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter