Στο Εφετείο, έξι χρόνια μετά, αναβιώνει η δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία

Στο Εφετείο, έξι χρόνια μετά, αναβιώνει η δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου στη Σητεία

Στις 14 Ιουνίου έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στη Σητεία.

Κατηγορούμενοι ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης θα βρεθούν η 42χρονη Βουλγάρα, χήρα του θύματος, Ντέζι Γκοβεντάροβα και ο ομοεθνής πρώην εραστής της, Κρασιμίρ Καρσέφ, που αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή καταδίκης ισόβιας κάθειρξης.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Ενέδρα σε γνωστό καρδιολόγο – τον εκτέλεσαν την ημέρα των γενεθλίων του

Συγκεκριμένα το δικαστήριο του πρώτου βαθμού είχε κρίνει τη χήρα τη χήρα του θύματος ένοχη για ηθική αυτουργία χωρίς ελαφρυντικά (αρχικά είχε παραπεμφθεί για άμεση συνέργεια στη δολοφονία) και τον 41χρονο πρώην αστυνομικό ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Απ΄την πλευρά της η χήρα του καρδιολόγου επέμενε καθ’ ολη τη διάρκεια της διαδικασίας στην αθωότητα της υποστηρίζοντας ότι δεν είχε ιδέα τις προθέσεις του δράστη της δολοφονίας μεν τον οποίο διατηρούσε κρυφή ερωτική σχέση.

Ο καταδικασμένος ως δράστης της δολοφονίας είχε αναλάβει από την πρώτη στιγμή την αποκλειστική ευθύνη ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα δεν γνώριζε το παραμικρό.

Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δολοφόνησε τον καρδιολόγο γιατί απειλούσε τη ζωή του παιδιού του επειδή είχε καταλάβει ότι ο πρώην αστυνομικός είχε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του.

Τον εκτέλεσε.

Σύμφωνα πάντως με όσα έχουν βγει στην επιφάνεια η δολοφονία είχε σαν κίνητρο να καρπωθούν οι δύο εραστές τη μεγάλη περιουσία του άτυχου καρδιολόγου.

Η δολοφονία έγινε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο γιατρός κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του από τη Σητεία στο ιατρείο του στον Μακρύ Γιαλό.

Κρυμμένος σε αγριελιές, στη θέση «Πιλαλήματα του Κουτσουρά», ο εραστής της συζύγου του , μόλις είδε το αυτοκίνητο του θύματος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα. Η πρώτη βολή αιφνιδίασε και τραυμάτισε τον καρδιολόγο ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Όταν όμως βγήκε από το αυτοκίνητο για να ζητήσει βοήθεια ο δράστης τον πυροβόλησε ακόμα δύο φορές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter